Re: Služby v Německu a DPH -paní Aňo a d
Pokud si německá firma nechá něco opravit v Německu u jiné firmy a fakturuje to do ČR ,nezáleží, zda ČR je plátcem, či ne, protože pro německou firmu je v každém případě místo zdanit. plnění v Německu (práce na movité věci, která zůstala v Německu).
Jiný případ by byl, kdyby ČR-firma plátce dodala zboží do DE-plátci a v Německu se zjistilo, že zboží má nějakou vadu a buď by ČR-plátce vystavil dobropis na tuto reklamaci (dodání zboží do EU mínusem), nebo tuto fakturu vystaví odběratel přímo (to se mi stává), já si to zapíši jako vystavený dobropis (v tržbách mínusem + dodání zboží mínusem).
To ale nebude Váš případ, takže pro Vás je to §10,odst.4c) + související §15,odst.5.=není místo plnění v ČR, proto nebudete již přidaňovat v ČR (DPH je správně odvedeno v Německu).
Celé s DPH dáte do N, ale máte možnost požádat o vrácení daně v Německu - pozor na termín, do kdy můžete žádat.
Neměla jsem čas číst odpovědi na Váš dotaz, ale toto je můj názor na věc
:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.