Re: Kniha jízd
Po několika kontrolách na fú mám zkušenost, že na zadávání jednotlivých hodin fú netrvá, takkže příklad
datum odkud kam počet km účel cesty
21.1.2005 Praha Brno a zpět 240 pracovní
ale už se mi stalo, že účel cesty "pracovní" jim nestačil a chtěli, aby bylo napsáno např. Novák-jednání s dodavatelem
Dále pozor!!! V jízdách nesmí být uvedena cesta z domova na pravidelné pracoviště( např. Vaše kancelář, ordinace,ap...), ale vždy ze sídla firmy kamsi... něco snad vymyslíte...
cesťákem jsem mysela i způsob vyúčtov. do nák. těchto služeb. cest.... teď jsem to chvíli nesledovala, ale pokud bylo auto soukromé, tak nebyly možné dávat do nákladů např. opravy automobilu atd.. a spotřebované PHM na základě účtnek z čerpac.stanic, nýbrž si to vykazoval jako náhradu za km atd.... ten vzoreček se mi teď nechce lovit, +pokračování
narozdíl od automobilu pořízenéího jako obchod. maj., kde probíhaly odpisy (v případě HIM), spotř.PHM na základě účtenek, faktury za opravy atd. v tomto případě se vede kniha jízd, kde se vykazují najeté km a ty musí odpovídat do nákladů zaúčtovaným spotřebovaným PHm.....
ale možná jsem jen nepochopila místní terminologii zcela správně anebo se toto změnilo..... pak se omlouvám za způsobený zmatek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.