Re: FU - kontrola - doplatek
ale nemuseli, klidně to budou zkoušet, jestli si to nechají líbit... mně zase napočítávali (na jiném FU) do příjmu opomenutou úhradu za VF (DE) i s DPH při kontrole na daň z příjmů - neporadím, ale možné je vše
osobně bych si vzala daň poradce a pokud je to tak, tak bych se bránila
nevím, jestli jste pochopila. pokud má někdo ztrátu pár set tisíc a vyhodí se jen 50 korun nebo 30 000, NELZE doměřit daň z příjmů ani korunu, natož nějaký tisíce. nevím, jak by to zkoušeli, a co by si dali líbit - jak by oblafli počítač, aby vyjel platební výměr? jak by sečetli -300000 + 30000 aby vyšlo plus????
Pokud podepsal zprávu o kontrole , tak nemůže dělat nic, počkat na dodatečný platební výměr a podat odvolání. Měl se bránit v průběhu kontroly, podávat námitky proti postupu správce daně, měl si vzít lhůtu na vyjádření se ke zprávě..atd.Mohlo to dopadnout jinak.
Jen jestli to dobře chápete vy, podle zákona o správě daní a poplatků "Zjistí-li správce daně po vyměření daně, že tato stanovená daňová povinnost je nesprávně nižší oproti zákonné daňové povinnosti, dodatečně daň vyměří ve výši rozdílu mezi daní původně vyměřenou a daní stanovenou, a to dodatečným platebním výměrem, a takto dodatečně stanovenou daň současně předepíše."
Takže česky řečeno, daň se doměřuje z r o z d í l u o který poplatník uvedl daň nesprávně, tedy i když byl celkově ve ztrátě, doměří mu daň jen z toho rozdílu, o který uvedl ztrátu nižší než měl.
No i to bych chápala takto: původní daň ze ztráty -300 tis. Kč = 0, nově stanovená zákonná daň z upravené ztráty -270 tis. Kč = 0. Roz díl mezi daní původně vyměřenou a daní stanovenou vidím nula. Možná to nechápu správně, ale jinak se mi to zdá jako v Kocourkově.
Mně to tak blbé nepřijde, já myslím že FÚ vám nemůže snižovat ztrátu, stejně jako vám nemůže zasahovat do účetnictví, může pouze jinak spočítat základ daně a z něj vám doměřit daň. Si představte poplatníka používajícího účetnictví, nikdo vám nesmí a ani to nejde upravit účetnictví již uzavřeného období, podle vaší teorie by FÚ zasahoval zpětně při kontrolách do účetnictví podnikatelů a upravoval jim HV nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji (u DE) ?
Jestli dobře rozumím vašemu sporu, bavíte se o tom, jestli je možné doměřit daň ze ztráty ? V tom případě souhlasím s paní N., protože od 1.8.1995 byla do ZDP vsunuta do §38n odstavec 2 věta, podle které se vyměřuje i daňová ztráta, přitom pro vyměření a dodatečné vyměření ztráty se použije obdobně ustanovení ZSDP o vyměření a dodatečném vyměření daně. Takže podíváme li se na příslušný paragraf 46 ZSDP, pak je jasné, že stejně jako se dodatečně vyměří daň z odchylně stanoveného základu daně, tak se dodatečně doměří i z odchylně stanovené ztráty.
TO SNAD NE!!!! Když mu některé doklady neuznají, tak mu vyměří ztrátu menší než si sám vypočítal a tím to končí. Ke zkrácení daně přece zatím nedošlo!! Teprve kdyby si tu ztrátu v budoucnu uplatnil do nákladů tak by mohlo dojít k doměření a penalizaci. Dám se překvapit, jestli bude můj příspěvek zase smazán, ačkoliv o něco výše píše nějaký führer o cikánech a to se tady trpí.
taky by mě celkem zajímalo, zda bude smazán. mé odpovědi, nebo spíše snaha vyvrátit tento nesmysl, byly smazány, a totálně nesmyslný "výklad" zákona N. zde visí dál. přitom by mělo být v zájmu provozovatele "odborných" stránek, aby se tu nemátli lidé, kteří se s důvěrou obrátí o radu. třeba budu stát tomu, kdo mi mé příspěvky zpopelňuje za vysvětlení:-(
Bere se to šmahem a pak se nelze divit, že s vaničkou vylije pan Haken i děcko. Jo, jo, to je cenzura! No bolševici to s cenzurou taky zrovna moc nevyhráli. A když to tady takový führer vidí, tak asi to naschvál zkouší, jestli si ho všimnou nebo ne:-))))
A zrovna TADY u těch odpovědí které zmizly je to s podivem........:-(((((((((((, ty Vaše, Radko byly precizní!! A ten blábol tady zůstal viset.......
Skrýt lze pouze celou větev diskuzního fóra, potomci tedy doplatí na nekorektnost výše postaveného příspěvku...
Ocenil bych, pokud byste svou diskuzi rozvíjeli přinášením nových věcných argumentů, popř. osobních zkušeností. Nerozumím, jak diskuzi přispívá označování protistrany za magory.
Jinak pokud se domníváte, že jsou tu i jiné příspěvky, které by stály za skrytí (něco o rómech?), dejte mi vědět na mail, já jsem tu nic takového nenašel a není v mých silách čist každý jednotlivý příspěvek.
Robert Haken
Magor je tak strašné slovo, že kvůli němu stojí za to smazat celou větev diskuse :-(((((((( Tak to zas se mi ani moc nezdá, když je ten předchozí příspěvek je tak totálně ujetý tak je to celkem přirozená spontánní reakce, kterou lze vytknout, to ano, ale smazat to všechno.........???????? :o((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.