Re: FO,OSVČ,DE, jak vytvořit cesťáky na
Spoustu vašich otázek rovnou přeskočím, protože jse irelevantní, rovnou ocituji § 24 odstavec 2, písmeno k) daňově uznatelnými jsou ...výdaje (náklady) na pracovní cesty...přitom 1. na ubytování, na dopravu hromadnými dopravními prostředky ...a na nezbytné výdaje spojené s pracovní cestou v p r o k á z a n é výši.
Tedy nemá jízdenky, neprokáže, bohužel, má smůlu. Při tom jak vámi uvedený podnikatel eviduje své výdaje vám poradí jedno, ať přejde na vykazování výdajů procentem z příjmů a má klid.
Re: FO,OSVČ,DE, jak vytvořit cesťáky na
Děkuji za informace, paní nebo pane N. ,
ptala jsem se na tento problém proto, že mám informaci (a možná zkreslenou,tenkrát mě to moc nezajímalo) od bývalé kolegyně - inženýrka ekonomie a v současné době snad už i daňová poradkyně a ta mi v roce 2004 ukazovala jak zpracovala svoje cestáky po Praze. Řekla mi, že je jedno, že nejsou jízdenky. Pokud si to dobře vybavuju, udělala si v Excelu tabulku a tam psala: datum, odkud, kam, účel cesty a výši jízdenky (tenkrát snad 12Kč MHD).
Pokud to je celé špatně, cesťáky mu dělat nebudu. A stravné je navázáno na vykázání služební cesty? Takže to mu taky nemůžu vytvořit? Děkuji za laskavost mi odpovědět.
AGA
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.