Re: OSVČ ukončení roku 2005
Pozor na ten noteboook - je-li jeho cena vyšší než 40000,- jde o dlouhodový hmotný majetek. Cena se není výdajem ale do DP se promítnou až odpisy. Když je levnější než 40000,- tak celou částku dáte do výdajů.
Má-li váš kamarád životní pojištění nebo penzijní připojištění apod, nezapomeňte je dát do DP.
V případě, že výdaje uplatňujete % z příjmu, stačí jen spočítat výši příjmu. Nemusíte vést daňovou evidenci.
Re: OSVČ ukončení roku 2005
Dobrý den,..neplátci DPH daňovou evidenci...zaeviduju veškeré
faktury,zaznamenám všechny platby (dle výpisu z BÚ a účtenek)...Dále majetek, který používá při podnikání.
Tento majetek slouží jako zřizovací výdaje (jde např. o notebook)?
Dle toho všeho zpracuju daňové přiznání k dani z příjmů. Je to vše? Nebo je třeba ještě něco jiného? Moc děkuji za rady a odpovědi... literaturu. Peťa T.
>>>>>htpp://poradna.koj.cz
>>>>
>>>>Ano, ty stránky jsem si pročetla a z nich vyšla při
>>>>psaní mého dotazu. Ráda bych jen, kdyby mi někdo
>>>>potvrdil ANO, je to tak, je to vše... Peťa T.
>>>****
>>>platby pojistneho patri do vydaju..... krome DPFP
>>>davate jeste prehledy na socialku a zdravotku (do 8
>>>dnu od
>>>podani priznani). Jinak me nic nenapada....
>>
>>Mockrát děkuji.
>
>Pozor na ten noteboook - je-li jeho cena vyšší než
>40000,- jde o dlouhodový hmotný majetek. Cena se není
>výdajem ale do DP se promítnou až odpisy. Když je
>levnější než 40000,- tak celou částku dáte do výdajů.
>Má-li váš kamarád životní pojištění nebo penzijní
>připojištění apod, nezapomeňte je dát do DP.
>V případě, že výdaje uplatňujete % z příjmu, stačí jen
>spočítat výši příjmu. Nemusíte vést daňovou evidenci.
Od ledna založil ještě s dálšími lidmi s.r.o.,takže výdaje % neuplatňuje. Mám si pro ten případ pořídit nějaký peněžní deník? Na škole jsme s tím kdysi pracovali, teď to asi povinné není, ale stejně to v nějaké tabulce pro kontrolu evidovat musím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.