Re: Pájo,nevíte?
Tak to študuju, ale jak zírám do zákona, tak myslím, že mám v dotazu málo informací,
- jestli byl vydán exek.příkaz a kým,taky na co
- jestli exekutor konal a co- např. sepsal zápis o něčem, týkajícím se exekuce
- jestli mu už vznikly nějaké náklady
- na základě čeho povinný plní dobrovolně
Zkuste doplnit a upřesnit a budeme mudrovat dále.
1/ Příkaz vydán soudem a pověřil soukromého exekutora
2/ exekutor konal toliko,že vypsal 2 papíry a doručil mi je osobně,kdy jsme se společně dohodli na splátkách.Po půl roce jsem si vypůjčila a dlužnou částku zaplatila celou po dohodě s oprávněným. Zápis se sepsal pouze na tomto jednání - pořadí 2. Nikdy se žádný majetek nezabavoval ani "necejchoval k zabavení".
3/ Náklady vznikly - 3x cestovné na vzdálenost 160 km = 480 km celkem.
4/ Dobrovolné plnění vzniklo možná na základě mojí blbosti a taky toho,že jsem neměla finance na advokáty,kteří by mě z toho vysekali (možná) a taky pro klid na duši. Ale rozhodně jsem respektovala rozhodnutí soudu (ale to by bylo delší povídání).
Teď jen platím nehorázné exekutorské poplatky.E.W.
Zkusím se dobrat konce:
1. exekuční titul byl platný, soud nařídil usnesením exekuci, doručil exekutorovi
2. exekutor jedna,l náklady hradí povinný
3. myslím, že zde došlo k (§ 46 exek.řádu) upuštění od exekuce, když povinný se zavázal splnit dobrovolně to, co mu ukládal exekuční titul a uhradit náklady.
4. exekuce ukládající zaplacení peněžité částky může být provedena-srážkami ze mzdy, jiných příjmů, přikázáním pohledávky, prodejem movitých i nemovitých věcí, prodejem podniku
protože jste se zavázala uhradit dobrovolně a zahradit náklady s tím spojené, víc s tím asi nenaděláte.
Vyhláška 330/2001 upravuje způsob výpočtu náhrad a odměn exekutorů.Víc nevymyslím, není to jednoduché.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.