Re: rodičovský příspěvek
O rodičovský příspěvek jsem žádala před nastoupením mateřské dovolené a v tomto měsíci mi skončila 9.2.syn dovršil 4 let.Pokud by se rodič.příspěvek na mateřské vyplácel zpětně což je v tomto případě za měsíc leden tak bych ho měla automaticky obdržet,ale to se nestalo, tak nevím co s tím. V nynější době jsem registrovaná na úřadu práce, kde obdržím podporu až v březnu, což je zpětně a tu obdržím za měsíc únor. Jde mi o to jestli mám nárok na rodičovský příspěvek tento měsíc za leden.
Pokud jste ukončila mateřskou dovolenou 9.2.2006 a máte zažádáno o rodičovský, tak ho dostanete za těch 18 dní (10.2.-28.2.) až v březnu.
Jen nechápu vaše sdělení, že jste ukončila mateřskou, čekáte na rodičovský a synovi byly 4 roky. Mateřská se bere 28 týdnů a je vyplácena většinou zaměstnavatelem. Pak máte nárok na rodičovský příspěvek, který se vyplácí do 4 let, pokud je dítě postižené nebo nemocné, tak do 7 let.
Děkuji za odpověd a váš zájem pomoci, ale dnes se vše vyřešilo. Od 1.1.2006 se musí dokládat potvrzení školky na docházku povolenou státem a to jsem nevěděla, takže mi bude mateřská vyplacena až v březnu za měsíc leden i za měsíc únor.Na úřad práce jsem šla s měsíčním předstihem z důvodu neinformovanosti, ale to prý nevadí jen si myslím že je hloupost, abych dostala mateřskou výplatu a zároveň od úřadu práce podporu. Na pracáku mi totiž zdělilli,že od nich obdržím podporu za únor v březnu a na sociálním úřadě,že obddržím za měsíc únor ještě mateřský příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.