Re: SZM, pročítala jsem, ale nenašla odp
Ten příjem z DOPP zdaněný zálohovou daní musíte do SZM uvést jako váš příjem. Jako odčit.položky potom u vás 38040 a 7100, u manžela 38040. Takže suma sumárum ve vašem případě paradoxně zdaníte nyní společně při společném zdanění těch 38520 Kč.
Oba názory jsou nesmysl, pane kolego :-). 38520 už zdaněno BYLO, odpočty při tom uplatněny BYLY. Tyto skutečnosti se pouze promítnou do celkového vyúčtování v DP. V dalším roce bych doporučila částku za DPP rozdělit do jednotlivých dohod tak, aby nepřesáhly 5000 za měsíc, srážková daň už se na rozdíl od záloh nikde uvádět nebude a V DP se bude moci uplatnit ne už odpočet, ale sleva u dalších příjmů. J.F.
víte, mým zaměstnavatelem je vlastně můj otec (OSVČ), kterému dělám administrativu a DE. nejsem mzdová účetní a nevyznám se v tomto příliš.....jen co jsem vyčetla a vydedukovala, často chybně:-((. chtěla jsem, aby se otec vyhnul platbě srážkové daně a já měla malinko více peněz, tak jsem na FÚ podepsala Prohlášení a otec se přihlásil k platbě zálohové daně (tak radili na FÚ, i když jsem předem řekla, že mě otec bude vyplácet tak, aby zálohová daň byla 0, tady cca 3500/měs.) ano, vidím to tak, že se zpátky vrátím ke klasice a nebudu experimentovat. však on tatínek má na to, aby těch pár stovek srážkové daně zaplatil. děkuji všem a přeji hezký večer. Kája
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.