Re: ještě, PROSÍM...
aha, tak to mam asi špatně všechno.... jsem OSVČ tlumočník, vedla jsem loni DE a chci přejít na paušál a fakturuji klientům na jedné faktuře tlumočení XX + 19% a cestovní náhrady XX + 0%...... ty cestovní náhrady jsem brala jako náhrady takže celkovou výši příjmů počítám jen to za to tlumočení.... - to je taky špatně?
dodatečné DAP ještě překousnu, ale jak to mám nafakturovat zpětně těm firmám? Fakturuji Vám DPH k částce XX, kterou jste již uhradili podle faktur těch a těch? co si se mnou asi počnou?
omlouvám se, měla jsem to řešit už dávno, ale teď jsem tedy úplně mimo. budu vděčná za každou radu....
Re: ještě, PROSÍM...
no, oni si budou moci taky podat dodatecne priznani a uplatnit odpocet DPH, je mi jasne, ze vas budou "milovat", ja bych ale trzby z cestovneho davala normalne do prijmu, nevidim duvod proc ne .... ale treba se vyjadri nekdo, kdo v praxi taky vede DE a bude presne vedet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.