Re: Vývoz zboží, jeho montáž a doprava
Vývoz:-)
Já jsem to účtovala dříve do účta i DPH svým kurzem dle interní směrnice, než jsem narazila na příspěvek jedné nejmenované časté školitelky, která tvrdila, že do DPH zásadně celním kurzem z JSD.
Je mi jasné, že u dovozu je to v zákoně jednoznačně řečeno, ale u vývozu to tak zřejmé není, tam je jen odkaz, co je daň.dokladem, ale např. před týdnem jsem byla na školení u jiného vysoce kvalifikovaného školitele a ten zase je názoru, že vůbec není nutné u vývozu přepočítávat do daň.přiznání dle celního kurzu, že to nemá na nic vliv a také to zákon nepřikazuje.
Jsem stejného názoru...
Přepočítávám sice i nadále celním kurzem, ale nechci Vám to vnucovat. Podle mne je to nejasnost v zákoně.
Jednou jsme se s FU dohadovali ohledně výše uvedeného dodání a pořízení zboží z EU a do EU dle hlášení mezi čl.státy.
Oni používají jiný kurz, než my, takže jsme se nesešli, nedala se přesně zjistit částka v EUR, protože na FU na hlášení z EU měli jen částku přepočtenou na CZK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.