Vlákno názorů k dotazu Vývoz zboží, jeho montáž a doprava od Aňa - Re: Vývoz zboží, jeho montáž a doprava ***Vývoz:-)Já jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2006 21:13

Aňa (neregistrovaný)

Re: Vývoz zboží, jeho montáž a doprava
    Vývoz:-)
    Já jsem to účtovala dříve do účta i DPH svým kurzem dle interní směrnice, než jsem narazila na příspěvek jedné nejmenované časté školitelky, která tvrdila, že do DPH zásadně celním kurzem z JSD.
    Je mi jasné, že u dovozu je to v zákoně jednoznačně řečeno, ale u vývozu to tak zřejmé není, tam je jen odkaz, co je daň.dokladem, ale např. před týdnem jsem byla na školení u jiného vysoce kvalifikovaného školitele a ten zase je názoru, že vůbec není nutné u vývozu přepočítávat do daň.přiznání dle celního kurzu, že to nemá na nic vliv a také to zákon nepřikazuje.
    Jsem stejného názoru...
    Přepočítávám sice i nadále celním kurzem, ale nechci Vám to vnucovat. Podle mne je to nejasnost v zákoně.
    Jednou jsme se s FU dohadovali ohledně výše uvedeného dodání a pořízení zboží z EU a do EU dle hlášení mezi čl.státy.
    Oni používají jiný kurz, než my, takže jsme se nesešli, nedala se přesně zjistit částka v EUR, protože na FU na hlášení z EU měli jen částku přepočtenou na CZK.

• 24. 2. 2006 11:55

A. (neregistrovaný)

Pletu se, když zaúčtuji částku bez dph do účetnictví podle ČNB, když vlastně dph neuplatňuji nikde, protože mám JCD a tudíž jsem vše účtovala bez dph? Děkuji

• 24. 2. 2006 22:23

Aňa (neregistrovaný)

**
    Jasně, že vývoz je osvobozený, ale jde o ten přepočet plnění, který se uvádí do daň.přiznání.

Do účta = denní kurz ČNB(nebo ten, co máte ve směrnici...), takže tržby máte O.K.
    Do daň.přiznání=DPH - je právě ten rozpor - buď denní = viz výše, nebo právě ten celní z JSD (tento přepočet může napadnout pouze FU, ale když se zamyslíte, tak to opravdu nemá na nic vliv....)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).