Re: Chaos ... prosím poraďte ...
§ 10 odstavec 8 ZDP:
U poplatníků uvedených v §2 odst. 2, u nichž je sportovní činnost podnikáním nebo jinou samostatnou výdělečnou činností, se považují přijaté ceny ze sportovních soutěží za příjmy podle §7.
V seznamu živností jsem to nenašel (možná ale blbě hledám :-), tak bych to viděl na jinou samostatnou výdělečnou činnost, tedy bez nutnosti mít ŽL. Jinak si syn upaltní všechny výhosy pro studenty.
- únor a březen má potvrz.o zdan.příjmech z toho dá do DP příjmy na ř.31 a daň na ř. 80. Pojistné za něho neplatili.
- další měsíce fakturoval, tak vyplní přílohu č.1, na ř. 101 příjmy na ř. 102 těch 40%
- v DP uplatní 38040 na sebe, a 11400 též na sebe coby studenta??? ano????
nakonec mu tedy vyšla dokonce vratka té již zaplacené daně, je to možné a správně?
Nebo nemohla bych vám někam emailem zaslat tu šablonu jen pro jistotu, jestli je to dobře? takové zkouknutí? jestli ne, tak se samozřejmě nic neděje ... děkuji.
Jasně, ze školy mu dají potvrzení o tom, že v roce tom a tom studoval. A dokonce mám dojem že i když si na sebe uplatní syn slevu na studium, vy si ho jako rodiče budete moci ještě uplatnit jako vyživované dítě, pokud s vámi žije ve společné domácnosti.
Re: pro RadkuB
mě fotbal a hokej moc neříká, jsem jen máme studenta, který si tím přivydělává, tak potřebuju vědět co teď s tím jeho přiznáním ... no s přiznáním mi pak N. už poradil, teď teda co s tím SZ a ZP, musí se jako sám od sebe někde hlásit, něco platit? Nebo po podání DP mu něco přijde poštou? Nebo když je student, tak nemusí??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.