Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zápis v trestním rejstříku od Anonymní - Re: zápis v trestním rejstříku Jestli máte zápis v...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2006 13:24

    Anonymní (neregistrovaný)

    Re: zápis v trestním rejstříku
    Jestli máte zápis v rejstříku trestů zjistíte tak, že požádáte o výpis. Žádost získáte na státním zastupitelství, kolek 50,- Kč obvykle taky.
    Tam taky dostanete informace o tom, jak požádat o výmaz z RT.

  • 27. 2. 2006 14:06

    pája (neregistrovaný)

    Re: zápis v trestním rejstříku
    Praxe:
    v případě trestu odnětí svobody, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu, není třeba žádat o zahlazení trestu. Po uplynutí zkušební doby soud vydá rozhodnutí o tom, zda jste se ve zkušební době osvědčil či nikoli. Po vydání kladného osvědčení se na Vás hledí, jako byste nebyl odsouzen. Rejstřík trestů provede výmaz odsouzení automaticky, aniž byste o to musel žádat. Pro urychlení věci Vám doporučuji, abyste po uplynutí zkušební doby požádal sám soud, který Vás odsoudil, o vydání osvědčení. V žádosti uveďte, o jaké odsouzení se jedná (včetně čísla jednacího), kdy uplynula zkušební doba a dále okolnosti, které svědčí o tom, že jste ve zkušební době vedl řádný život (např. potrvzení o zaměstnání, vylíčení rodinných poměrů - zázemí apod.).

    Ve výpisu se už nic neobjeví, ale pokud bude někdo oprávněný(Policie, soud)žádat opis, tak tam to bude uvedeno. To je pro případy nového soudního řízení, vydání zbroj.průkazu, dokladu o bezpečnostní způsobilosti od NBÚ a já nevím, kde ještě.

  • 27. 2. 2006 17:52

    anonym (neregistrovaný)

    Re: zápis v trestním rejstříku
    Děkuji moc za pomoc
    S pozdravem S.H.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).