Re: zápis v trestním rejstříku
Praxe:
v případě trestu odnětí svobody, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu, není třeba žádat o zahlazení trestu. Po uplynutí zkušební doby soud vydá rozhodnutí o tom, zda jste se ve zkušební době osvědčil či nikoli. Po vydání kladného osvědčení se na Vás hledí, jako byste nebyl odsouzen. Rejstřík trestů provede výmaz odsouzení automaticky, aniž byste o to musel žádat. Pro urychlení věci Vám doporučuji, abyste po uplynutí zkušební doby požádal sám soud, který Vás odsoudil, o vydání osvědčení. V žádosti uveďte, o jaké odsouzení se jedná (včetně čísla jednacího), kdy uplynula zkušební doba a dále okolnosti, které svědčí o tom, že jste ve zkušební době vedl řádný život (např. potrvzení o zaměstnání, vylíčení rodinných poměrů - zázemí apod.).
Ve výpisu se už nic neobjeví, ale pokud bude někdo oprávněný(Policie, soud)žádat opis, tak tam to bude uvedeno. To je pro případy nového soudního řízení, vydání zbroj.průkazu, dokladu o bezpečnostní způsobilosti od NBÚ a já nevím, kde ještě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 2. 2006 12:06
V roce 2002 jsem byla odsouzená k roční podmínce.Chci se zeptat jestli mám zápis v trestním rejstříku a kde se dá trestní rejstřík vymazat.Děkuji za pomoc