Re: Odvolání proti DPH 12/05
(ano, odvolání se píše do 30 dnů, ale když máte dávat odvolání, nevím na co chtějí opravené přiznání)
Co se týče odvloání, napíšete nahoru firmu, a dále:
Odvolání
Odvoláváme se tímto k daňovému přiznání da z přidané hodnoty za měsíc prosinec roku 2005.
A teď musíte vypsat všechny řádky, které máte vyplněné v původním přiznání, i když se neopravují, já to dělám do takové tabulky:
Základ daně Daň na vstupu Daň na výstupu
řádek 210 nezměněm
řádek 215 původně
řádek 215 po opravě
řádek 310 původně
řádek 310 po opravě
řádek 315 nezměněn atd.
Nakonec se napíše odůvodnění, proč se které řádky změnily a příložte doklady, kterých se opravy týkají a také původní a opravený soupis dokladů k DPH.
Datm a podpis
Re: Odvolání proti DPH 12/05
Ve Vašem případě by se opravné přiznání podávalo tehdy, pokud byste za 12/05 podala přiznání např. 24. ledna, ale ještě byste zjistila chybu a do 25. ji opravila a přiznání označené jako opravné podala na FÚ.
Po 25. (event.i jiné dny, pokud je 25. sobota nebo neděle)podáváte odvolání k DPH do 30 dnů způsobem, který jsem Vám popsala. Po 30 dnech dodatečné.
Prosím o vysvětlení, děkuji
Dobrý den,
nějak jsem to moc dobře nepochopila.
podávám daňové přiznání za prosinec 12/05 do 25. ledna 2006, Pokud jej podám např. 23.1.2006 a zjístím, že tam je chyba, tak můžu provézt opravné daňové přiznání a podat jej nejpozdějí do 25.1.2006, po tomto datu se snad již podává dodatečná daňové přiznání, nebo ne???
Díky moc za vysvětlení. Petra
PS: pokud jsem to pochopila takto, tak do 24.2.2006 (Což je 30 dní) lze podat odvolání??? a pak až po 25.2.2006 dodatečné??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.