Re: OT: Taky máte "březnové" kamarády?
To nám pan Haken odpustit musí :-)))
Já poznám blížící se daně podle toho, že mě lidi začnou na ulici zdravit.
Říct NE známým nedokážu. Mělo by na to být nějaké školení pro účetní. Zúčastnila bych se, přestože se jinak ze školení ulejvám.
Neznámým zase neříkám NE, protože jsem zvědavá :-)))
Kdyby alespoň nebyla povinnost se s každým známým hodinu vybavovat. Kdyby předali v pořádku papíry ve dveřích a nezašlapali zablácenými bagančaty byt (nezouvám je, protože někteří se neohnou přes břicho a musela bych jim snad potom zavazovat boty).
Ale aby to bylo alespoň trochu věcně k naší práci: Pro urychlení komunikace je dobré mít ujasněno, co chci za papíry a informace. Mám svůj seznam "kritických bodů", na které se vždycky hned podívám, abych nemusela potom telefonovat. Zdůrazňuji, aby přinesli vše jednorázově a nechodili za mnou s každým papírem.
A bonboniéry dávám mamince :-) J.F.
Re: OT: Taky máte "březnové" kamarády?
Jak jsem ráda že o tom píšete!!! Hned se mi ulevilo, že nedělám "blbce zadarmo" sama! :o))
Já navíc zaznamenávám nový fenomén kamarádek a známých co se potřebují zaměstnant a tak u manžela ve firmě dělají účetní -bez předchozích zkušeností samozřejmě, a volají jak že je to s tou zahraniční fakturou a kurzem..."a jejda on může být aktuální nebo pevný a co to znamená?" a já vysvětluji a píšu sáhodlouhé návody a to všechno zcela grátis, ale s vědomím, že jestli to děvčata špatě pochopila budu viník já....a tento trend je bohužel celoroční :o((
Z toho plyne ponaučení, že jakmile něco umíte, tak o tom proboha mlčte! :o)
Kamila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.