Re: Tak si připadám jak z berňáku
Míšo, moc jste mě potěšila. Přesně jsme popsala i mé pocity :-) Nejen ohledně min.základu daně, ale i v jiných případech. Větu "Já vám věřím, vy něco vymyslíte" slýchávám taky :-)))
Vysvětlovat je problém. Buď s nima můžu nadávat na stát, zákony a tak, což situaci neřeší (ale mají pocit, že jsme "na jedné lodi") nebo jim můžu vysvětlovat, že daň není trest, ale že i oni chtějí mít spravené silnice, že jejich děti chodí do státem placených škol, že i ty sociální dávky platí stát... a že na to musí někde vzít. To ale pochopit nechtějí - a taky to neřeší situaci :-)))
Evi, no já se fakt snažím vysvětlovat. Chápu ty lidičky, že se jim to nelíbí, že mají tolik platit. Teď jsem právě slíbila paní, že ji udělám daň.přiznání. Ale to jsem netušila, že chudák netuší o min.vym.základu a ještě jsem se chlubila, jak jsem to vykoumala, aby jim šlo spol. zdanění manželů. Že by daň platila tak jako tak a takhle že vlastně na tom s manželem vydělají přes 3.000,- Kč. Stejně budou platit dost, já vím.
Evo, k Vašemu příspěvku: ani kdybych hodinu okusovala tužku a psala si koncept nanečisto, nevyjádřila bych své myšlenky tak dobře, jako Vy. Ale ty zavazující věty "Vy něco vymyslíte" jsme si asi vykoledovaly samy, když jsme v minulosti byly ochotné něco vymyslet. Ale kdo mohl tušit, že vymýšlení bude stále složitější. Možná je to stařeckou demencí, ale já už se někdy plácám i v prostém stanovení daně /v přijatelné výši/ i bez vymýšlení neexistujících transakcí:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.