Re: Tak si připadám jak z berňáku
pokud to jde, je dobre tem svym klientum radit v prubehu roku - sledovat, jak na tom jsou (samozrejme, pokud vam prinesou podklady az v lednu, tak bych se nejakyma radama nezabyvala), ja te sve jedine "klientce", ktera kazdy rok, at dela co dela, musi uplatnovat MZD radim jedine - darovat krev, darovat krev, darovat krev - ostatni "ulevy" (deti, pojisteni, stavebko) stoji moc penez ;-)
>>Musím si tu vylít srdéčko. Připadám si jako buď
>>totálně neschopná účetní, nebo jako agent FÚ. Probůh,
>>to
>>někdo nemůže těm lidičkám OSVČ vysvětlit, že s
>>minimálním
>>vym.základem nic nenadělám? Jak to vysvětlujete těm
>>svým ovečkám vy? Odečíst není co .. není ŽP,
>>důch.,dary
>>.. nic. A to mám za sebou konzultaci v řadě s 5.
>>takovým to klientem. Teď mě paní dorazila, když mi
>>řekla,
>>JÁ VÁM VĚŘÍM, VY NĚCO VYMYSLÍTE. Nemám co vymýšlet.
>>Po
>>hodinovém vysvětlování nepochopila nic. Nezlobte se,
>>že tu píšu problém-neproblém, ale kde jinde si
>>postěžovat, když ne mezi účetníma :-)
>****
>pokud to jde, je dobre tem svym klientum radit v
>prubehu roku - sledovat, jak na tom jsou (samozrejme, pokud
>vam prinesou podklady az v lednu, tak bych se nejakyma
>radama nezabyvala), ja te sve jedine "klientce", ktera
>kazdy rok, at dela co dela, musi uplatnovat MZD radim
>jedine - darovat krev, darovat krev, darovat krev -
>ostatni "ulevy" (deti, pojisteni, stavebko) stoji moc
>penez ;-)
Jak tak pročítám, konstatuji že jsme skutečně na stejné zeměpisné šířce. Já včera obšírně vysvětlovala klientovi MZD u něho, jak s tím už nejde nic dělat, navíc jeho dítě už není dítě atd. atd. a on stále pokyvoval hlavou a když jsem skončila, tak řekl, že si teda sežene ještě nějakou fakturu od kamaráda a já byla totálně na odpis. Přeji hodně sil.
Chacháááááááá .. tak to sem se zasmála. Ovšem to já ještě očekávám svého největšífo "favorita" a přeborníka v "chápání", no i když toho vašeho možná nepřetrumfne :-))) Já už si připadám jak blbec, a vysvětluju všechni jako pro blbý, ale někteří si fakt melou svou pořád. Též přeji hodně sil, už aby ten blázinec byl za náma.
no to je to "zpropadene" SZM a jeho prezentace, at uz v mediich nebo politiky .... oni jen rikaji, jak je to vyhodne, jak jsou dobri, ze to zavedli, jak to pomuze rodinam, kdy jeden vydelava o hodne vic nez druhy, ale na tu podstatnou "malickost", ze pri MZD to nejde, neupozorni (ze to neudelaji politici, to se nedivim, ale media by mohla!!!!) - pak jsou vsichni nateseni na vraceni dani a posleze velmi rozcarovani... no a na koho hlavu to padne.... to vime vsichni ;-)
Jasně že na naší. Těch "neschopnejch" účetních :-)))
Teď sem si stěžovala mamce, protože ta moje klientka je její známá ... výsledek ? .. Vlastní matka mi řekne, no a FAKT by s tím nešlo něco dělat??? Jseš si jistá ??????? Vomdlím jako špalek !!!!
Je jasné, že to bylo uděláno, jako předvolební tah- samozřejmě na ty, kterým se pořád snažíte něco vysvětlit a oni pořád nic nechápou. Těch je totiž strašně moc a jsou to ti, co si to nedovedou srovnt v hlavě a pořád věří socanům. Žena z domácnosti si přivydělá za rok 30000 ve svém obchůdku a manžel vydělá za rok 170000. Teď doufají, že pro ně připravila ČSSD, kterou pravidelně volí to společné zdanění. Zkuste jim vysvětlit, že pro ně to není!! :-((((( Ale nepoučí se stejně.......zase je budou volit.
Aspoň malá náplast na Vaše stěžování:
Spousta lidí u nás prohlédne, když chtějí úvěr a když se koukneme do jejich DP a řekneme jim, že si nejsme jisti, jestli bude s tímto příjmem úvěr schválen, tak říkají lišácky: "Já peníze vydělám, ale víte, jak to chodí, ne?" A já na to: "Ne, nevím, ale tak to tedy zaplaťte hotově, ne?" /Takoví vykukové mě popouzejí taky proto, že my oba s manželem jsme v pásmu 32%, ach jo./
Pěkný námět, docela jsem se pobavila :-))) Já sděluji klientům nepříjemné věci takto: "Pane XY prosím nenadávejte mi, já za to opravdu nemohu, já ty zákony nedělám, ale bohužel skutečnost je taková, že...." J.F.
Jojo moje řeč. S tím darováním krve jim to říkám každý rok, že to je pro ně jedinný způsob jak si ulevit na daních a nic kromě krve neinvestovat... Vždy v březnu řeknou, že o tom budou uvažovat, že to je dobrý nápad - haha a rok se sejde s rokem a co myslíte? Je to stejné, diví se, že není co odečítat od daně. Někteří jsou teď spokojení s paušálem, ale to bude trvat jen do příštích daní a zase jim to přijde moc... A když u některých vidím jejich příjmy a pak slyším - z čeho to mám platit?? tak už se jen směji a říkám, že si měl šetřit v průběhu roku a ne to chtít ušetřit v únoru... že ví moc dobře, že bude platit daně i SP a ZP... A MZD?? Fakt mi někdy připadá, že jsem si to vymyslela já - aspoň tak se někteří na mne tváří a i nadávají....... S některými pak musím souhlasit, že je to vůči nim nefér (ale jen s některými!), ale já s tím OPRAVDU nic neudělám - ani ze známosti...!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.