Re: Tak si připadám jak z berňáku
připadejte si raděj jako neschopná účetní:-) je to lepší, taky bych jí někdy raděj byla. až vám budou nadávat do arogantních zapšklých bab, do komunistickejch.......a ha.....a zlodějů, co žijou z jejich daní (hlavně teda nadávají ti, co žádné neplatí), až vám budou nadávat co to děláte za zákony, až vám budou vyhrožovat úrazem či něčím horším vašich dětí,......pak si můžete připadat jak na berňáku:-(( jenže to nikdo z vás nezná. naštěstí.
Na berňáku bych dělat nechtěla, chápu vaše stesky. Zrovna před chvílí jsem potkala sousedku, co dělá "jenom" správkyni daní na našem berňáku. Povídala mi, že je ráda, že nedělá na kontrolním odd, že by na to neměla nervy, jednání s různými typy lidí - a nejde jen o (ne)vychování, ale i o výhrůžky atd. Přijdu domů, sednu k PC a tady je váš příspěvek přesně na tohle téma :-/
ono pokud nás berete jen jako ty úředníky, kteří vás dodaňují, tak je to jednochuchý. ale pokud budete mít někoho koho znáte osobně, a budete vědět, že je to fajn slušnej člověk a přesto ho dobijí, zastrašují, vyhrožují mu zabitím apod. už na to koukáte jinak. u nás byla dívenka, které za éry LTO řekli, že skončí v orlíku v sudu i s dcerkou (a to ještě nebyli odhalení naši sametoví vrazi takže to ani pořádně nepochopila. :-( ochranku jí dát nemohli, protože doteď nejsme veřejní činitelé (ale učitelé za to bojují aby byli, nám to neuznali) a tudíž ochranku jen v práci, a tam je nanic) u berňáku skončila. protože ten samý den přišel normální běžnej poplatník, kterej chtěl, aby mu vyplnila přiznání, ona to ochotně udělala a pak jí nadal, že je mrcha, která žije za jeho prachy a v práci jen pije kafe a lakuje si nehty. nevydržela a flákla mu. a když pak vidím jak nadáváte na arogantní úřednice, ....:-(
No já mám zase zkušenost, že kdo je na berňáku, toho si lidi předcházejí. Byli jsme na plese a tam se mohli pánové přetrhnout, aby si zatančili s jednou dámou z FÚ :-))) Tedy ne že bych žárlila :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.