Názor k dotazu KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU od Jiřka - Re: KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU >A pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2006 23:24

Jiřka (neregistrovaný)

Re: KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU
    >A pokud postiženého odvezou do nemocnice, slušný
    >zaměstnavatel tam za ním jde pro informace co a jak. Ale
    >tedy nemusí. Jenže to nemá vliv na sepsání tiskopisu
    >ZÁZNAM O ÚRAZU. Ten se sepíše a podpisem postiženého
    >opatří ihned po sepsání, nebo až toho bude postižený
    >schopný.
    >
    >A poslední věc, skutečnost kdo zavinil úraz, není pro
    >jeho zapsání do Knihy úrazů a vyplnění tiskopisu
    >Záznam o úrazu vůbec rozhodující.
    >
    >Přátelé vidím, že ti kteří vás mají v zaměstnání
    >školit o BOZP to možná vůbec nedělají, nebo to dělají
    >špatně.

Ale prosím Vás, já píšu z praxe. Samozřejmě, že pokud to jde, sepíše se záznam co nejdříve. Já ale vždycky nejprve promluvím se zaměstnancem a vyslechnu si ho, jak se to stalo, přičemž zjišťuji, zda něco nezanedbal, zda např. neměl rukavice a měl je mít, nebo měl rukavice a neměl je mít a naopak se ho zeptám, zda tam podle jeho názoru bylo něco nesprávně z naší strany apod. A podle toho, co vypoví, s ním také záznam sepíšu. Pokud je to třeba tržná rána a je potřeba ji ihned zašít, hodí ho někdo do úrazovky a pak domů. Tam za ním nikdo ze zaměstnání neleze a ani na to není čas, když bydlí ve vzdálenějším místě. Pokud zůstane v nemocnici, slušnému zaměstnavateli taky stačí zatelefonovat. Každý má dneska mobil, tak není problém se domluvit takto na sepsání. Pokud jde o jednodušší případ, domluvíme se po telefonu a záznam sepíšu. Pokud by šlo o nějaké námitky, necháme to na osobní setkání podle domluvy. Jak jsem psala, když zápis odešlou v pondělí, nic se nestane.
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).