Názor k dotazu KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU od pája - Re: KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU >>>>Nebudu se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2006 13:19

pája (neregistrovaný)

Re: KDY NEJDELE SEPSAT ZAZNAM O ÚRAZU
    >>
    >>Nebudu se s Vámi přít, já se totiž oblastmi BOZP a PO
    >>živím, a to už dost dlouho, a tak vím, co a jak se v
    >>praxi dělá. Ale také vím, jak se to dělat má.
    >>Takže se omlouvám, že jsem se pokusil poradit jak se
    >>to má dělat. Necháme tedy raději na tazateli, ať si
    >>vybere postup, jaký mu bude vyhovovat.
    >
    >Takze, vy to mate jako zamestnani - cili to mate
    >nactene z knizek, ale praxe je bohuzel jina.
    >Jak jsem psal - tazatelka vubec nerekla co a jak se
    >stalo.
    >
    >Pokud by jste byl zamestnavatel a ja si udelam uraz,
    >nic vam hned nereknu - dojdu si k doktoru, ten mi da
    >nechopenku, kde bude uvedeno - pracovni uraz - a poslu
    >ji postou zamestnavateli, ktery se o pracovnim uraze
    >dozvi az z nechopenky, tak Vas chci jako zamestnavatele
    >videt.
    >Ono papir a praxe je trochu jina.

Vidím, že místo aby účastníci diskuze uvítali, že se zapojil odborník z oblasti, které je důležitá, složitá a málokdo se v ní orientuje, argumentují tím, že "máte to načtené z knížek, praxe je jiná". To je naprosto scestný názor, protože praxe se musí postupně přibližovat co nejvíce zákonné úpravě, protože chrání jako zaměstnavatele tak i zaměstnance a problematika PÚ je aktuální vždy a ve všech firmách. Nemusí zrovna téci krev, stačí když uklizečka uklouzne.
    Proto doporučuji brát rady odborníka vážně a "řešení z praxe" brát pouze jako zkušenost, která se musí do budoucna měnit.(Jsem zvědav, kdo se do mne za to naveze). Je to obdobný problém jako uzavírání laických špatných smluv(pracovních, obchodních), neexistence systému interních norem zaměstnavatele a další, pokud nedojde k problému(úraz, náhrada škod, soudní spory a rozhodnutí v neprospěch), tak se říká"v praci se to dělá takhle". Když pak soud nebo úřad rozhodne přesně podle zákona nebo prováděcího předpisu, tak jsou "soudci špatní, úředníci blbí a arogantní " atd. Važme si znalostí odborníků.
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).