Názor k dotazu Peněžitá pomoc v mateřství + samostatně od Hanka M - Re: peněžitá pomoc v mateřství + samosta Na netu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2006 21:47

Hanka M (neregistrovaný)

Re: peněžitá pomoc v mateřství + samosta
    Na netu jsem našla turo informaci:
    Samostatná výdělečná činnost se považuje za vedlejší samostatnou výdělečnou činnost, pokud OSVČ v kalendářním roce:
    • vykonávala zaměstnání a příjem ze zaměstnání, kterého v tomto roce dosáhla, činí alespoň dvanáctinásobek minimální mzdy platné k 1.lednu kalendářního roku, za který se účast OSVČ na pojištění posuzuje. Příjmem se rozumí vyměřovací základ pro odvod pojistného zaměstnanců dosažený v kalendářním roce, za který se účast pojištění OSVČ posuzuje a dávky nemocenského pojištění, které byly do tohoto roku zúčtovány.
    Mzdová mi dala potvrzení jen o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na daň a to činí oněch 76584,-Kč. Ale do příjmů pro posouzení vedlejší činnosti se započítávají i dávky nemocenského, které v potvrzení o zdan. příjmech nejsou. Když započítám i dávky nemocenského tak překročím 86200,- a bude samost. činnost stále jako vedlejší. Mzdová mi akorát musí vystavit potvrzení o těchto příjmech (zdanitelné + dávky nemocens. pojištění). Tak tomu aspoň rozumím já.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).