Re: Vzkaz Iloně
pokud mate prijmy pouze ze zamestnani (cely rok zhruba stejne prijmy), tak ten preplatek dela par stovek (velmi hrubym odhadem cca 300) - diky zaokrouhlovani - k tomu vam staci potvrzeni o prijmech od zamestnavatele; pokud jste treba pracovala jen cast roku, tak ten preplatek je vyssi (uplatnite si celou nezdanitelnou castku 38040); dale ex. i dalsi odpocitatelne polozky, kterymi si muzete snizit dane (za urcitych podminek)
Budu mit jeste dotaz. Proc jste si nepozadala u vaseho zamestnavatele o rocni zuctovani dani? Mela jste vicero zamestnani soubezne?
Lucko, Marketo.... trochu mi v tom delate "neporadek" :-))))
Naopak: 1. toho byvaleho zamestnavatele (v r. 2005) jste mohla pozadat o rocni zuctovani dani, bohuzel jen do 15.2., takze ted uz ho jen kontaktujte, aby vam vystavil potvrzeni o prijmech...
2. za rok 2005 vam vrati (troufam si tvrdit) celou dan, kterou vam ten zamestnavatel strhnul z platu v r. 2005; ted zalezi na vas a vasich prijmech, jestli se vam to bude chtit vyplnovat
V priznani r. 31 - uhrn od zamestnavatele, 32 - pojistne, 34 - zaklad dane, 46 - Kc 38040,- (uplatnite za cely rok), r. 51 - Kc 950 za kazdy mesic studia (tzn. 5x950,-)...... doporucuji pouzit sablonu napr. tady na BS - 3. stranka se vam vypocte sama podle platnych tabulek
K priznani dokladate i Potvrzeni o evidenci na UP.
Ne, Lucka není moje přezdívka, ale na chvilku jsem si odskočila a odpověděla Vám kolegyně, která se jmenuje Lucka. Každopádně Vám děkuji moc za rady, jste zlatá a zase určitě někdy napíšu dotaz, protože každý den mám tady nějakou perličku. Děkuji moc a přeji příjemný zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.