Názor k dotazu PROSÍM- poraďte-dovolená u TS-pí Jiřka?? od Jiřka - Re: PROSÍM- poraďte-dovolená u TS-pí Jiř Teď jsem teprve...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2006 15:33

Jiřka (neregistrovaný)

Re: PROSÍM- poraďte-dovolená u TS-pí Jiř
    Teď jsem teprve přišla na Váš dotaz. No, já nevím, jestli se jí to srovná. Pokud nějakou dobu marodila (záleží na tom, kolik pracovních dní to bylo), pak je možné, že do konce března, kdy skončí, neodpracuje 60 směn. Pak jí vznikne za rok 2006 jiný nárok než těm, kteří do konce března těch 60 směn odpracují.
    S tím propouštěním a pracovním poměrem na dobu určitou - myslím, že už by si konečně měli lidi uvědomit, že možností sehnat pracovní poměr na dobu neurčitou bude čím dál tím míň, a být rádi i za poměry na dobu určitou, protože zaručovat nějaké jistoty stálé práce prostě není možné. A pokud bude stále zákoník práce přikazovat po nejdéle 2 letech dát pracovní poměr na dobu neurčitou a při nadbytečnosti odstupné, tak po čase zůstanou tyto jistoty akorát na papíře, ale nebude zaměstnavatel, který by byl ochoten tyto jistoty poskytovat. Takže se nezlobte na zaměstnavatele, ale na nepružný zákon. Kdyby neexistovala např. povinnost odstupného, to byste viděli, jak rychle by lidi našli zaměstnání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).