Re: SZM prosím o názor
Kdy nemohou manželé společné zdanění uplatnit
Zákon v § 13a odst. 4 stanoví, že za zdaňovací období nelze uplatnit společné zdanění, jestliže alespoň jeden z manželů za toto zdaňovací období:
má stanovenou daň paušální částkou podle § 7a,
má povinnost stanovit minimální základ daně podle § 7c.
uplatňuje způsob výpočtu daně podle § 13 a 14 (tj. rozděluje příjmy na spolupracující osobu a na více zdaňovacích období),
uplatňuje slevu na dani podle § 35a nebo 35b (sleva na dani z titulu investiční pobídky), nebo
má povinnost uplatnit postup uvedený v § 38gb (postup pro poplatníka, který je v konkursu)
Pokud tedy ani jeden způsob není to, co je povinnen udělat podnikatel, tak tady asi došlo k chybě. Myslím, že by stačilo tam zajít a domluvit se. Třeba si nevšimli, že zrovna začíná. Řekli jste to?
Re: SZM prosím o názor
no jasně říkali jsme že letos začal podnikat.za chvíli to půjdu za tou paní řešit a zkoušim dokonce volat na MF, ale asi jsou na obědě.
Právě jeden § mi vylučuje druhý, tak ¨proč by nemohli uplatnit SZM, když minimální daň se na něj nevztahuje.
já jsem s tou paní na FŮ nemluvila, ale mluvila s kamarádkou a tvrdí ji že prostě musí mít min základ daně a když ho nemá nemůže mít SZM
je to nějaký divný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.