Vlákno názorů k dotazu Prosím - sdružení!!! od Kristina - Re: Prosím - sdružení!!! Na to vám přesně odpovi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2006 0:28

Kristina (neregistrovaný)

Re: Prosím - sdružení!!!
    Na to vám přesně odpovi Zák.oDzP §18odst.3,4a,b,c,odst.7,8 a §19odst.1a. Já už to dělám rok a taky mi to ale ještě není zcela jasné. Jedno vím, pokud Vám nevychází zisk, tak přiznání podávat nemusíte.Dotace od členů, bych účtovala jako jakékoliv jiné dotace nebo členské příspěvky-nedaňové. Srážková daň se, pokud vím, sráží jen na základě pracovně-právního vztahu, a to třeba Dohodou o prov.práce.
    Pokud vyjde nedaňový zisk(příjmy dle stanov sdružení), tak do 100tis. se daň neplatí. Ta se platí až nad 100tis. anebo ze zisku, který není předmětem činnosti(např reklama)-daňové příjmy. Chce se to pídit a hledat v zákonech. Hodně štěstí. Doufám,že jsem Vám trochu pomohla.

• 10. 3. 2006 0:52

Kristina (neregistrovaný)

Ještě jsem našla v papírech §38odst.8, ohledně toho přiznání. Jinak do r. 2006 může OS vést jedn.účetnictví. Na FÚ chtějí také k přiznání přiložit bilanci, kde budou rozdělené příjmy a výdaje, právě na daňové a nedaňové.

• 10. 3. 2006 7:55

k (neregistrovaný)

Děkuji. Určitě jste mi pomohla. Já o tom totiž nevím vůbec nic. My zisk mít určitě nebudeme. Znamená to tedy, podle toho, co jste mi napsala, že přiznání podávat nemusíme? Někdy jsem totiž slyšela, že se musí přiznání podat, i když je nulové. Ale to je tak rok nebo 2 zpátky. Ale co s těmi člen. příspěvky? Myslím řádné příspěvky dle stanov. Dočetla jsem se, že jsou osvobozeny od daně, musí se ale kvůli nim podávat přiznání? Jednoduché účto může OS vést do roku 2006 včetně? Snad nejsem moc nechápavá. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).