Re: KONTROLA NA SOCIÁLCE :o(
>Zdravím všechny.
>Naše firma byla pozvaná ke kontrole pojistného,
>nemocenského a důchodového pojištění...
>Nejsem si jistá, zda "záznamy o evidenci pracovní doby
>včetně pracovního volna bez náhrady příjmu" přesně
>znamenají docházkovou knihu?
ano evidenci docházky...
>A "doklady o placení pojistného" tím myslí jen výpisy
>z bankovního účtu, že ano? Mockrát všem děkuji, nerada
>bych to popletla..Kača
pokud nemáte dluhy,tak vlastně ani nekontrolují..
Re: KONTROLA NA SOCIÁLCE :o(
Zrovna ve středu jsem byla na plánované kontrole už po 4. za stejnou firmu. Na úplně první jsem si dle pozvánky brala vše co
chtěli i podruhé jsem přehrabovala šanony /výpisy z účtu, pracovní smlouvy, peněžní deník.... Ale jak jsem posupem času zjistila
,že kontrolují mzdové listy a ELDP. Mzdový list mám za celé kontrolované období vždy po jednotlivých zaměstnancích.
ELDP kontrolovala, zda jsme dali kopii zaměstnancům a jestli tu naši mám od nich podepsanou. Protože jsme zaměstnávali st. důchodce, tak jsem předložila smlouvu / ale tu již stejně na OSSZ měli, protože tam posílám vždy kopie i případné změny.
Nikdy po mě nechtěli výpisy nebo peněžní deníky. Beru s sebou i
plnou moc a razítko firmy. Protože s firmou nejsou problémy, vše je za půl hodiny hotové /podotýkám, že počet zaměstnanců je max 15/. Protože kontrola nesleduje even. pohledávky soc. poj./
myslím tím vykázané a placené pojištění, tak si u firem, které
jsem nezpracovávala v předchozím období, zjistím případné dluhy na
pojistném/ Poučení z doby, kdy jsem převzala firmu, která byla těsně po kontrole a tudíž pan podnikatel žil v domnění, že je vše vpořádku kontrola skutečně dopadla dobře/ a za půl roku do soc. uháněla, že má dluhy neměl uhrazené pojištění za zaměstnance
za 1 měsíc dva roky zpět , tak platil nejen dlužné poj ale i pořádné penále. Přeji vám hodně zdaru při kontrole
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.