Re: Účetnictví a výdaje procentem z příj
Já tedy nevím co je natom složitého?
Má úvaha : pokud vedl učetnictví i v roce 2004, tak jeho závazky a pohledávky již základ daně ovlivnili. Zásoby základ daně neovlivnili = O.K.
Nevím zda na to dobře koukám, ale já žádný problém nevidím.
Podle účetnictví má zdanit veškeré zisky patřící do roku 2005, ale většina z nich nebyla zaplacena. Alespoň podle mně se pro paušál berou pouze zaplacené příjmy (samozřejmě po odečtení DPH). A v tom by mohl být problém - všechny příjmy nebo jen zaplacené?
Ano, paušál se počítá ze zaplacených příjmů k nezaplaceným se nepřihlíží.
Pamatuji se, že loni jsem měla podezření, že jeden můj klient (účetnictví) bude chtít přejí na výdaje % a jelikož naší sousedkou je daňová poradkyně, tak jsem mezi řečí nahodila toto téma.
Řekla, pouze že "účetnictví mám hodit do koše" a uplatnit výdaje %.
Vy si musíte učetnictví nechat kvůli DPH.
Problém bych viděla jedině v tom, až už nebude chtít výdaje % a bude chtít opět skutečné, tak budete muset dodaňovat .....
Z jakého důvodu začal účtovat?
Re: Paní Evo M. prosím
V tom jak jste to Lenko popsala nevidím chybu. Jen to účetnictví bych do koše neházela v žádném případě. V DP se zaškrtne, že vedete účetnictví a současně i že uplatňujete výdaje procentem a přiložíte závěrku. J.F.
Re: Paní Evo M. prosím
Mílé kolegyně, nestíhám :-) V rychlosti jsem prolétla, co je zde psáno, a souhlasím :-) Jestli chcete, podívejte se též na stránky České daňové správy, kde píšou o změnách v dani z příjmů a v dalších zákonech, a hned na začátku jsou ty "naše" paušály. Není tam sice přímo potvrzeno, že to je tak, jak píšeme, ale domnívám se, že se to z toho dá dovodit. Pokud by to totiž bylo jinak, bezpochyby by to tam Ministerstvo uvedlo :-)
A tady je ten odkaz:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-53EDF4E6-49A37EE2/cds/xsl/219_5103.html?year=PRESENT
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.