Re: PROSÍM O RADU!!! PES DO NÁKLADU?
proč by ne,jako majetek.Ale upozorňuji,že psi obzvlášť se těší velkému zájmu ze strany kontroly.Těžko jim pak budete vysvětlovat,že jezevčík dokáže lépe hlídat než nevycvičený německý vlčák nebo nedej bože dobrman.Jedině ho potom na nevěřící vypustit. Domluvila bych se přímo na úřadě,kde by mu měli sdělit i podmínky pro uplatňování.
Řekla bych, že jde pouze o správné zdůvodnění.
Máme psa na skladové kartě a všechny náklady na něj jsou pro náš FÚ daňově uznatelné. Loni jsme prodělali kontrolu. Je sice pravda, že doklady na nákup masa, rýže a kolínek si kopírovali, ale vše prošlo.
Pes hlídá uskladněné dřevo na dvoře. Dřevo musí být venku, aby řádně vyschlo. A sousedem objektu, který pes hlídá jsou cikáni (a fakt takový ty hodně, hodně špinavý a nemytí). Že by proto to FÚ uznal? Třeba si i k psovi musíte pořídit cikány :-)
Původní pes musel být utracen a tento je z útulku. Dokonce prošlo přes FÚ i zvýšení oplocení, neb tento z útulku z počátku utíkal. A víte kam přez noc vždy utekl? Zpět do útulku. Čekal tam před vrátkama až otevřou. On si chudák myslel, že tam patří.
No, ono kdybych si jako účetní pořídila psa na hlídání, tak by se to FÚ asi taky nelíbilo.
>>>My máme 3 psy na hlídání objektu pro podnikání a
>>>chtěla jsem si dávat do nákladů aspoň náklady na
>>>očkování,
>>>ale na FÚ mi řekli, že to neuznají :-( taková je moje
>>>zkušenost ....
>>****
>>a neni to treba tim, ze 3 psy hlidaji stejne jako 1
>>(skoro stejne, samozrejme...); zkuste si prosadit
>>alespon jednoho
>
>Zkuste k těm třem psům pustit háravou fenu a uvidíte,
>že hlídat nebude ani jeden :-)
no tak to je jasne :-) (zrovna jednu takhle "postizenou" mame ted doma, tak bych se vklidu mohla dat na vloupacky :-))), ale porad to neresi nejaky "umerny" pocet psu.....
>Ne, já bych neustoupila! Všechny tři!!!
>>>>>My máme 3 psy na hlídání objektu pro podnikání a
>>>>>chtěla jsem si dávat do nákladů aspoň náklady na
>>>>>očkování,
>>>>>ale na FÚ mi řekli, že to neuznají :-( taková je moje
>>>>>zkušenost ....
>>>>****
>>>>a neni to treba tim, ze 3 psy hlidaji stejne jako 1
>>>>(skoro stejne, samozrejme...); zkuste si prosadit
>>>>alespon jednoho
>>>
>>>Zkuste k těm třem psům pustit háravou fenu a uvidíte,
>>>že hlídat nebude ani jeden :-)
>>
>>no tak to je jasne :-) (zrovna jednu takhle
>>"postizenou" mame ted doma, tak bych se vklidu mohla
>>dat na
>>vloupacky :-))), ale porad to neresi nejaky "umerny"
>>pocet
>>psu.....
Já myslím, že je to zbytečná diskuze. Z hlediska zákona je pes věc a z hlediska nákladů tím pádem platí, že výdaj je nákladově uznatelný, pokud slouží k zajištění a udržení příjmů. Takže se to posuzuje stejně jako vlastnictví např. auta, počítače apod.
Takže pokud vlastním objekt, jako např. my, tak tam máme 2 hlícací psy, pro jistotu. /a nebyli levní, protože jsme je koupili už vycvičené/. Musejí mít odpovídající veter. péči a kvalitní krmivo. FU se nad tím nepozastavil. Tak potom nechápu.
>>>Ne, já bych neustoupila! Všechny tři!!!
>
>Sousedka daňová poradkyně jednou říkala, že FÚ nemá
>právo zkoumat mou efektivitu. Není toto právě ten
>příklad?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.