Re: opravdu nikdo neporadí - neúčtování
Banka samozřejmě měla být účtována, to je jasné. Vy si nasaďte počáteční zůstatek podle výpisu k 1.1.2005. A zeptejte se vedení firmy, ať rozhodne, co s tím. Podle mého názoru by to chtělo minimálně revizi roku 2004, spíš kompletní předělání, což ovšem stojí čas a peníze. Jestli dodatečné přizn. ano nebo ne, to se uvidí podle výsledků té revize. A je otázkou, jestli by nebylo potřeba jít ještě hloub do minulosti. Opravdu si to musí rozhodnout vedení firmy. Já vám můžu poradit, ať ty roky zpátky předěláte, že by to tak mělo být správně (což asi víte sama), ale já vám ten čas a tu práci nezaplatím :-)))
Já bych to klidně předělala,protože firma začala v polovině roku 2004,ale nevím jak.S hospodářským výsledkem nemůžu už nic dělat,tak nevím jak to opravit.Na jaké řádky v DP vyplním bankovní poplatky, kladné úroky.Ostatní jako jous faktury a banka se opraví ve výkazech.Děkuji
Pokud Vám tu předělávku zaplatí, tak to bude to nejlepší, co můžete udělat. Pokud z toho vyjde nějaká změna daňové povinnosti, tak podáte dodatečné přiznání. Bude moct nasadit správné počáteční zůstatky a pokud jde o HV, tak můžete ty dopady z roku 2004 (tj. výnosy a náklady) zaúčtovat do roku 2005 nedaňově.
Po uzávěrce 2005 se Vám všechno srovná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.