Re: Asi jsem něco prošvihnul?
Michale, pokud jste byl zaměstnán na dohodu o provedení práce, neměl jste jiný příjem a nebyl jste hlášen na ÚP, pak jste měl povinnost platit přinejmenším minimální zdravotní pojištění. Jinak, co se dohody týče, přiznání podávat nemusíte. Ale pokud Vám srazili daň, pak si myslím, že v případě podání přiznání, by Vám ji měl finanční úřad vrátit (pokud jste podepsal prohlášení k dani a byly Vám sráženy zálohy na daň, ne daň srážková)
Re: takže můžu?
>>>V roce 2005 jsem pracoval jen na dohodu o provedení
>>>práce-jiný příjem jsem neměl a nejsem ani v evidenci
>>>ÚP.
>>>Dostal jsem odměnu 20000 z toho mi odečetli daň-musím
>>>dělat daňové přiznání? A mám dostat nějaké potvrzení
>>>od zaměstnavatele? Já jsem si o nic neřekl.
>>
>>Michale, pokud jste byl zaměstnán na dohodu o
>>provedení práce, neměl jste jiný příjem a nebyl jste
>>hlášen
>>na ÚP, pak jste měl povinnost platit přinejmenším
>>minimální zdravotní pojištění. Jinak, co se dohody
>>týče,
>>přiznání podávat nemusíte. Ale pokud Vám srazili daň,
>>pak si myslím, že v případě podání přiznání, by Vám
>>ji
>>měl finanční úřad vrátit (pokud jste podepsal
>>prohlášení k dani a byly Vám sráženy zálohy na daň, ne
>>daň
>>srážková)
Požádejte svého zaměstnavatele, aby Vám vystavil potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2005, které se přikládá k daňovému přiznání.
>zdravotní jsem platil a prohlášení jsem podepsal.
>Takže si můžu udělat přiznání daň a něco k tomu potřebuji?
Re: Asi jsem něco prošvihnul?
Srazkova je do 5000,-, takze to musela byt zalohova.
S tim zdravotnim je to totiz prusvih, to si spousta lidi neuvedomuje.
Jednoho dne na to prijdou, pak prijde doplatek, penale a pripadna exekuce. Dnes jsou velmi pruzni.
Drive kdyz podnikatel zaplatil zdravotni za zamestnace za 4 mesice nic se nedelo, dnes po trech mesicich uz je to na exekuci.
U OSVC je to stale jeste lepsi, protoze jde o rocni zuctovani, kde si to pak domeri.
Ale u nepracujicich ci neplaticich nijak, to hure hledaji, ale az najdou pak se budou hojit.
Vim, ze kde nic neni nic nevezmou, ale jednoho dne si najdete zamestnani, a nevim jak se bude tvarit zamestnavatel, kdyz mu na vas hned prijde obstavka platu ci exekuce.
Samozrejme jsetlize jste student toto vyse neplati, za vas to plati stat. Nevim co delate a atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.