Re: Minimální základ daně - student,26-7
Děkuju. Ale...proč a jakto? Samozřejmě bych byl rád, kdyby nevztahoval...... asi jsem natvrdlej :)
v zakone bylo minuly rok zneni: ...ktery v obdobi soustavne pripravujel....
ted je to znovelizovano na ... ktery se i po cast obdodi soustavne pripravoval....
Ale plati to i pro rok 2005? co tohle? :
Přechodná ustanovení novely č. 545/2005 Sb.
(1) Pro daňové povinnosti za léta 1993 až 2005 a zdaňovací období, které započalo v roce 2005, platí dosavadní právní předpisy, nestanoví-li tento zákon dále jinak. Ustanovení čl. I, s výjimkou bodů 42, 99, 100, 167, 168 a 169, se použijí poprvé pro zdaňovací období, které započalo v roce 2006.
Re: Minimální základ daně - student,26-7
Dík, Lenko.
Kdybyste měla pravdu, bylo by to super. Pokud se ale podívám na nenovelizovanou formulaci:
"který na počátku zdaňovacího období nedovršil věk 26 let a který se v souladu se zvláštním předpisem14d) soustavně připravuje na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem."
tak první podmínku jsem splnil (na zač. r. 2005 mi 26 nebylo), ale už se teď soustavně nepřipravuju... tak nevím... Mám to zkusit bez MZD a čekat, co na to FU? :) Docela by mi totiz vraceli... a to se jim asi chtit nebude :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.