Re: Zaměstnavatel - potvrzení o zdanitel
Pokud nic neplatil tak Vam asi nic nepotvrdi. :-(
Obratil bych se na urad prace a na socialku a zdravotku - protoze nyni za Vas neni placeno. Pokud Vas ani neprihlasil k pojisteni, tak budete jako neplatic. Dale bych kontaktoval FU a zkusil se tam domluvit.
Drzim palce.
Karel
Jsem u něho zaměstnaná již od roku 1998. Takže přihlášená jsem. Neplatič vůči OSSZ a VZP a FÚ je přeci on ?! Já mám v ruce výplatní pásky, kde mám ze mzdy vše řádně sraženo. Tak fakt nevm. Nechci mu dělat nepříjemnosti na FÚ, zatím ...
To, že neplatil odvody z mezd nemá na vystavení potvrzení vliv, jsou to jeho dluhy. On Vám ho na požádání musí vystavit a vyčísluje tam mzdy zúčtované a z nich sražené daně a pojištění, bez ohledu na to, zda ty je odvedl či ne. Pokud by Vám zúčtované mzdy nevyplatil nebo vyplatil jen zčásti, vyčíslují se mzdy a daně v tom poměru, ve kterém Vám byly vyplacené. Ale potvrzení vystavit musí.
respektive má účetní,která by vystavila? musí vystavit, na potvrzení se opravdu jen upravuje o dlužné mzdy - pokud vám nedluží nějakou mzdu k 31.1.2006 (to ještě neznamená,že ji nemá zúčtovanou jako že ji vyplatil) tak musí vydat potvrzení...doporučuji zajít a neodejít dřív než vám potvrzení vystaví...
Pani Jarko, chci vas jen upozornit, ze tak uplne jen problem zamestavatele (to ze na vas neodvadi odvody) to taky neni. Pritel mel podobny "problem" - po 2 letech zjistil, ze za nej tehdejsi zamestnavatel (v te dobe uz byvaly) neplatil odvody. Jelikoz ho ani neprihlasil, tak byl veden jako dluznik. Zdravotni pojistovna se ho pokusila kontaktovat (pritele), ale jelikoz se nezdrzoval na nahlasene adrese, tak marne. Takze rozhodnuti o tom, ze ma pojisteni doplatit vyvesila na uredni desce a tim se stalo pravoplatne. Kdyz tam po tech 2 letech donesl pracovni smlouvu, vyplatni pasky a vsechno, co mel, bylo uz pozde. Dluzne pojistne i penale nauctovali jemu - preci to nebudou vymahat z byvaleho zamestnavatele!!!!
Takze radim, zajit na pojistovnu driv nez bude pozde a aspon jim oznamit, ze jste porad zamestnana, jen ze za vas zamestnavatel neodvadi pojistne.
ano potvrzuji, teď známý má stejný případ, to že firma neplatí není takový problém,protože ty dluhy si má vymáhat po zaměstnavateli, ale ona ta firma ho ani nepřihlásila a teď po 5 letech zjisjtil,že je vlastně dlužníkem...donesl pr.smlouvu,zápočtový list od kdy-do kdy byl ve firmě zaměstnán,vyřešilo se,ale zdr.pojišťovna celé ty roky ani zmínku,upozornění...já jsem si nechala poslat výpis pojištěnce, mám doklad, že nemám dluh...doporučuji pokud ví někdo,že s firmou není něco v pořádku - mění majitele,prodávají se podíly,dluží mzdy atd....aby radši zašli na zdr.poj.zjistit,zda je vůbec přihlásili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.