Názor k dotazu Prachy mi nedaj spát od Pavel - Re: Prachy mi nedaj spát Jaký krok podniknout? To...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2006 8:50

Pavel (neregistrovaný)

Re: Prachy mi nedaj spát
    Jaký krok podniknout? To záleží na tom, v jaké jsem situaci - jestli mám majetek. Jestli ano, je to paradoxně horší. Mohou udělat exekuci prodají mi to pod cenou, oškubou jak slepici....
    Jestli jste ale, svobodný, bez majetku tak bych udělal toto: Napsat jim dopis, v něm některé položky napadnout, snažit se prostě zdůvodnit, proč ta částka má být nižší, třeba o třetinu. Dále napsat - jsem na podpoře, můj příjem je na hranici životního minima. Chci ale ten dluh postupně vyrovnat! Sháním si zaměstnání, mám už nějaké šance. Jsem ochoten přistoupit na splácení na př. 5000 Kč měsíčně takže ročně bych splácel 60 tisíc a to po dobu pěti let, takže bych vám splatil 300000Kč.
    Začal bych splácet za 3 měsíce. Prosím, zvažte to, nechte mě žít, budu splácet. Ale ta částka půl milionu je moc. Doufám ve vaši určitou vstřícnost. Majetek nemám a pokud budu na podpoře, těžko bych vám mohl něco splatit........
    Neberte to jako definitivně zformulovaný dopis, ale pokud navrhnete něco v tomto duchu, dá se čekat, že vám sleví alespoň něco, i když ne tolik....Prostě musí se troch taktizovat, smluvat..........den Preiss etwas niederverhandeln...........

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).