Re: řetězení pracovních smluv
----
Uzavřít můžete jen nejvýše na 2 roky, potom musí mít pauzu 6 měsíců, což vám nevychází.
Pokud byla smlouva na dobu určitou uzavřena před novelou ZP (tj. před 1.3.2004), můžete pořád dodatky prodlužovat viz přechodná ustanovení Čl. II zák.č. 46/2004 Sb.
Nemůžete, za 1. po účinnosti novely už nelze prodlužovat, za 2. tazatel(ka) píše, že uzavírá vždy smlouvu na dobu určitou od října do dubna, takže PP skončí, je 5 měsíců přestávka a uzavírá se nový.Ten je už v režimu podle novely.Pokud by se Vám podařilo PP zkrátit tak, aby mezi dvěma PP byla pauza 6 měsíců, tak by šlo takto pokračovat, ale asi ta délka odpovídá Vašim provozním potřebám.
Protože PP uzavřený na dobu určitou končí dnem, který byl sjednán jako den ukončení. K tomu,, aby bylo možné prodloužit tento PP opět na dobu určitou, je nutno provést pracovněprávní úkon a ten musí být v souladu s platným právem. Proto po datu novely se prodlužování musí řídit platnou úpravou v ZP po novele, byť se objevují i opačné názory. Já doporučuji každému se držet tohoto výkladu, v případě soudního sporu bych stavěl na tento. To jsem vyčetl z různých výkladů odborníků na prac,. právo a když skočíte do vyhledavače, tak už jsme k tomu jednou vedli velikou polemiku.
---
Nejsem zde opravdu každý den, ale stejně s vámi nesouhlasím. Přechodná ustanovení hovoří o pracovním poměru a nemusí končit sjednaným dnem, ale může být prodloužen a jde stále o stejný PP. Sám říkáte výklad. Vyložit si každý může, jak se mu to zrovna hodí.
To je Vaše svaté právo, každý máme své informace, vědomosti, případně kontakty a výklady, já se snažím podnikatelům radit(čímž se trochu živím nebo přiživuji)tak, aby se nedostali do problémů. Pokud se na mne obrátí zaměstnanec radím zase jemu, jak doběhnout zaměstnavatele. Kdo platí, tomu radím. A jestli mne poslechce nebo ne, je jeho věc. Zrovna tak tady na BC. A pokud se týče výkladů, sháním výklady z odborných míst, soudů, NS a pod. Mějte se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.