Re: hloupy OSVC, kteremu nepomohl ucetni
Pkud jste si zaplatil daňového poradce, tak tam chyby nehledejte, neb tam NEMOHOU být!!!
A v roce 2005 jste si jako OSVČ platil zálohy na daň? A nebo by jste chtěl, aby se Vám vrátily ty zálohy ze zaměstnání?
Pro SP pokud jste přesáhl v zaměstnání roční příjem 86.220,-Kč, tak je zaměstnání Vaše HLAVNÍ činnost.
chtel jsem aby mi vratili zalohy z OSVC... a danovy poradce tam CHYBY MÁ !! :)
pro rok 2006 budu nadale zamestnan (prijem nad ted cca 80 000,-) takze budu tedy vedlejsi OSVC (a je jendo ze bych mel treba prijem milion) a nemusim tedy platit ani minimalni zalohy na ZP a SP ? dekuji
Pane Danieli, pokud máte dojem, že Vám to daňový poradce špatně spočítal, měl byste to především řešit s ním. Řešil jste to? A s jakým výsledkem? A jde vůbec o daňového poradce? Nebo Vám ty daně počítal jen někdo, kdo to jakžtakž umí, a Vy mu říkáte daňový poradce? Ne každý, kdo počítá daně, je daňový poradce! Daňový poradce má za sebou hoooodně těžké zkoušky a umí mnoho těžších věcí než vyplnit obyčejná přiznání. Daňový poradce je taky zapsán do komory daňových poradců, má své číslo, za svou práci ručí a na chyby je pojištěn. Pokud tedy máte pocit, že skutečný daňový poradce Vás nějak poškodil, můžete jeho služby reklamovat. Ale nezlobte se - já si myslím, že je to celé trochu jinak... a že tady kolegyně nebyly daleko od pravdy, když vás odhadly na notorického šťourala a stěžovatele.
Nejste vy náhodou takový typický šťoural :-)))? Lenka má pravdu - těžko byste našel chyby ve zpracování DP a přehledů od daňového poradce. Leda kdyby neměl potřebné údaje o platbách pojištění, tak tam se člověk někdy nestrefí do toho, co má evidované pojišťovna pro příslušný rok - ale to se lehce koriguje při podání přehledů. A co byste chtěl - aby vám zaškrtnul "hlavní"? To byste měl povinné pojištění plus zálohy další rok.
Mimochodem, představte si, Lenko, že takhle o nás mluví naši klienti :-) Ještě, že to neslyšíme :-) Já mám jednoho, ten si vyzvedne DP a pak mě bombarduje telefonáty typu: "Jak to, že jste mi započítala příjem XY v roce 2005, když faktura byla už v roce 2004?" (DE, faktura 2004 zaplacená v roce 2005) Ale upřímně řečeno, jsem raději, když se zeptá přímo mně, tak ho ještě chválím, že je iniciativní :-))) J.F.
Paní Jano :-))))
Taky to znám a k smrti nesnáším: "támhleta účetní říkala, že to jde a proč mi to vy nechcete tak udělat?" - tak to bych vyletěla z kůže
Teď jsem tady "mordovala" jednoho zedníka - to je teda taky lahůdka. Jak mu říci, že ho příští rok nechci dělat? Vysoké příjmy ze sdružení, daně platit nechce žádné, výdaje uplatnit % a ještě chce, aby to vypadalo, že to sdružení není - no teda kouzelnice nejsem.
A zamordovala jste ho :-))))?
Taky koluje jedna průpovídka: víte jak neplatit vysoké daně? Nemít po....... účetní. To je ale docela hnusné.
Zedníka si nechte do příštího roku uležet :-))) Třeba se rozmyslíte, jsou i horší. Já taky kolikrát celou noc nespím, že mi klient vynadá, že jsem mu spočítala vysoké daně :-))) J.F.
Tak to také znám. Takže jsem to začala dělat tak, že každý rok v říjnu předán klientům předběžnou účetní závěrku s předpokládanou výši daně. A k tomu samozřejmě průpovídku, jako že je to na něm, jak do konce roku daně srovná. Kupodivu to funguje. V říjnu ještě totiž nedivočí, to přichází až v březnu. Držím vám všem palce, ať to i letos zvládnete včas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.