Re: Prosím, prosím o radu !
:-)))
kdyz nad tim tak premyslim - tak vsude se ted resi, ze kdyz dodanite pohledavky, tak pak ten prijem budete muset "vyndat" ze zdanitelnych prijmu - to je jasne a ok... ale kdyz dodanite zasoby, tak pak jak pohledavky z techto zasob, tak pak prijmy z prodeje techto zasob byste taky mel "vyndat" .... no jestli je to opravdu tak, tak to me tedy potes......
Kazdopadne mizim na slunko, doresime kdyztak zitra ;-)
Hezky zbytek dne.
Tady je otázka jak zdokladovat příjmy z prodeje zásob?
Zásoby jsou tak různorodé (materiál, DHIM, ...), že to pravděpodobně skoro každý nechá (daruje) na oltář vlasti.
Taková evidence zbytečně zkomplikuje život, že bude lepší se
snažit vydělat na ztrátu a neriskovat - podnikatel není stát!
To byla ale blbost, myslím, že se mi už rozsvítilo!
----------------------------------------------------------------
V dodatečném DP za r.2004 upravím v př.1 odd.E příjmy a výdaje(tj. pohl. a zásoby budou zvyšovat příjmy a ...) a
v DP za r.2005 provedu v př.1 odd.E to samé, ale přesně obráceně (tj. pohl. a zásoby budou snižovat příjmy a ...).
Prakticky co v r.2004 přičtu, to v r.2005 odečtu a naopak!
A je vymalováno, až na to nechutný penále!
-----------------------------------------------------------------
Má snad někdo jiné stanovisko?
Předem děkuji za jakoukoliv reakci !!!
Zdravim pri patku, snad se s novymi silami a odpocatym mozkem dobereme nejakeho konce ;-))))
.... takze navazuji.... vy si v roce 2005 snizite prijmy pouze o pohledavky v tom roce zaplacene, pokud vam zustanou nejake nezaplacene (sice je to nepravdepodobne), tak je nezohlednujete.... ale za zasoby dostanete zaplaceno vlastne az v dalsim kroku (prodej zasob - pohledavka - zaplaceni pohl.), takze byste asi musel evidovat, jake faktury byly vystaveny prave na ty dodanene zasoby (to bych chtela videt, jak by to bylo v pripade fakturace pausalni castkou, ktera obsahuje jak material - dodaneny, tak praci...)
jo, jeste k vasemu predminulemu prispevku DHIM neni zasoba a nedodanuje se...
Taky zdravím při pátku.
Děkuji za rozbor,
s DHIM jsem už doma, trochu jsem zaspal dobu.
Myslel jsem, že už chápu princip přechodu na %,
zákonodárce požaduje při přechodu vyrovnat (+) a (-),
jako bych ukončil činnost a znovu ji zahájil.
Potom bych vlastně zásoby vložil do nového
podnikání a podruhé je zdanil !!!???
To je přeci totální nesmysl !!!
Když přeci zásoby zahrnu do položek zvyšující daňový základ
v předcházejícím období, logicky tytéž zásoby musím uvést
jako snižující daňový základ v následujícím období !!!
Zásoby jste si uplatnil při jejich nákupu jako výdaje k příjmům minulého roku, proto chtějí je dodatečně zdanit, když nejsou ještě spotřebované a použijete je pak k dosahování příjmů, k nimž si už uplatníte procenta!! Co kdybyste si ke jménu přidal ještě nějakou značku?????????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.