pro Pavla, Pavla II a vsechny ostatni
reagovala jsem na puvodni prispevek nize a koukam, ze jste se take dobrali odpovedi - DHIM neni bran jako zasoba, takze zadne dodanovani....
ale z diskuze nize vyvstal jiny problem - pokud dodanim pohledavky za 04, a v 2005 mi je zaplati, tak ten prijem nezahrnu do DP05, to je OK .... ale jak zohlednim ty dodanene zasoby? Prijmy z jejich prodeje bych taky nemela zahrnovat do pozdejsich DP, ze? Takze evidovat na jakou fakturu co prodavam?
A co kdyz podnikatel fakturuje pausalni castkou, kde je prace i material (jiz dodaneny)?
Myslim, ze toto je celkem zajimavy problem - mate nekdo nejaky postup, jak toto resit?
Re: pro Pavla, Pavla II a vsechny ostatn
Řešíme to samé na dvou místech,
jinak jsem byl upozorněn, jméno Pavel je duplicitní,
- takže už pouze (Pavel II).
A cituji níže uedené:
Taky zdravím při pátku.
Děkuji za rozbor,
s DHIM jsem už doma, trochu jsem zaspal dobu.
Myslel jsem, že už chápu princip přechodu na %,
zákonodárce požaduje při přechodu vyrovnat (+) a (-),
jako bych ukončil činnost a znovu ji zahájil.
Potom bych vlastně zásoby vložil do nového
podnikání a podruhé je zdanil !!!???
To je přeci totální nesmysl !!!
Když přeci zásoby zahrnu do položek zvyšující daňový základ
v předcházejícím období, logicky tytéž zásoby musím uvést
jako snižující daňový základ v následujícím období !!!
Ano, ale přeci 31.12.xxxx nekončí svět, ani s přechodem na % se
nemnění předmět podnikatelské činnosti, pokračuji bez přerušení
dál (přesně pokračoval jsem), tak materiál se použije (přesně již se použil) v r.05 !!!
Myslím, že se to musí obhájit samo.!
ano, pokud pouzijete, tak byste mel snizit prijmy o hodnotu techto zasob, ale dle meho pouze v pripade, ze za ne dostanete zaplaceno (ne kdyz vam zbydou na konci 2005 opet pohledavky)... prece si nebudete snizovat prijmy o jiz zdanene prijmy, kdyz jste ty prijmy jeste nedostal....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.