Vlákno názorů k dotazu Služ. mobiliní telefon pro zaměstnance od Hana - Re: služ. mobiliní telefon pro zaměstnan Určitě si vyřizujete...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2006 10:24

Hana (neregistrovaný)

Re: služ. mobiliní telefon pro zaměstnan
    Určitě si vyřizujete i soukromé hovory, taktéž i zaměstnanci.
    Máme to ve firmě podobně a 10 % dáváme nedaňově,
    aby při kontrole neměli důvod se v tom šťourat. Ale u zaměstnance, kterému dobíjíte bych to viděla na jeho nepeněžní příjem.

• 24. 3. 2006 10:34

Zuzka (neregistrovaný)

Mohu se připojit - paní Hano, hledám nějaký jednoduchý způsob, to řešit, a ten Váš s 10% se mi líbí. Jak to prosím děláte s DPH?

• 24. 3. 2006 10:44

Jarda (neregistrovaný)

Svůj mobil si troufnu obhájit, ale jedná se mi o to zda mohu uplatnit ve výdajích hovory svého zaměstnance na sim kartu, kterou jsem dostal zdarma od Eurotelu a dal jsem ji zaměstnanci aby ji používal ve svém mobilu pro služební účely. U toho druhého zaměstnance s dobíjením go také nevím.

• 24. 3. 2006 10:56

Ilona (neregistrovaný)

pokud si obhajite svuj telefon, tak OK. Tomu jednomu zamestnanci se SIM kartou klidne 100% - jedna se o sluzebni telefon, ze ktereho prece ani nemuze volat soukrome, ne? ;-) (mozna by neskodila nejaka smernice, ve ktere by bylo upraveno, ze nelze soukrome volat ze slubeb. telefonu a kterou by vam on podepsal... ;-)
    A k tomu kreditu.... ja si myslim, ze zalezi na tom, za kolik a jak casto mu telefon dobijite - pokud treba jednou mesicne 500,- tak bych to dala cele do N (srovnejte si castku, kterou provola zamestnanec se sluzebnim s castkou, kterou dobijite tomu druhemu... ty by mely byt zhruba stejne; vzdy zalezi na tom, co si obhajite), jestli si on jeste dobiji sam, tak to je na jeho soukrome hovory. Pokud mu dobijite casto, tak bych urcite kratila - a jestli budete kratit, tak musite kratit i DPH ve stejnem pomeru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).