Re: Kontrola ze strany Živnostenského úř
Nám vždy přišla kontrola ze živ. úřadu neohlášená, taky tak chodí ČOI a policie. My si tyto údaje o OP atd. poznamenáváme i u firem, která k nám dávají auta, ale pak nakupujeme v aukci GE Money, a tam samozřejmě máme jen fakturu s běžnými údaji. To by byla zajímavá otázka pro nějakého znalce, obchodník s použitým zbožím má sice identifikovat prodávajícího, ale když si jde to použité zboží koupit do jiného krámu /aukce/, tak to je přece jiná situace, ne?
Re: Pro Elen
To by mě vážně zajímalo, jak to dopadne. Doufám, že dobře pro Vás. Možná byste se mohl obrátit na GE a Auto Aukci, jestli třeba neznají nějaký výklad, co by Vám pomohl. Koukala jsem se na kupní smlouvu, ale tam je jen jméno jednatele, museli by napříště psát i jeho další nacionále. Ale samozřejmě tenhle problém mají všichni, co se aukcí účastní. A nejen My sem tam prodáme auto jinému autobazaru a taky mu dáme jen fakturu a ne osobní údaje. Už vidím nějaký bazar, co by třeba koupil auto v AAA a chtěl mermomocí znát číslo pasu Tonyho Dennyho a kdo ho vydal.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si napsal tyto údaje od vedoucí prodeje, a ve správním řízení toto předložím a uvidím, myslím že by jim to mělo stačit..... Byly ty naše kontrolorky dosti nekompromisnía vůbec nechtěli na nic slyšet.... Prý se drží litery zákona..... A ono když jsem po tom malinko pídil, tak živnostenský zákon byl novelizován zák. č. 444/2005 Sb. a toto nařízení si myslím platí od data 25.11.2005, takže si myslím, že by jim to mělo stačit u vozidel zakoupených po tomto datu..... A nevíte ještě náhodou, zda-li musím vykazovat i data toho člověka který toto vozidlo ode mě zakoupil?
Děkuji, taky jsem to včera ještě jednou zjišťoval a je to tak, takže to musím všechno znova zkontrolovat, protože se budou teď po mě určitě vozit...... Nesmím jim dát příležitost.... A měl bych ještě jeden dotaz, jestli tedy mohu..... Jak je to s DPH, kdybych se stal plátcem( resp. kdybych překročil hranici 1.000.000,-Kč a musel se stát). Příklad, koupil bych osobní auto v eukci za 100.000,-Kč, za kolik bych ho musel prodávat abych měl čistý zisk 5.000,-Kč. Kdybych ho prodal za 105.000,-Kč, odvedu DPH z celé částky nebo jen z těch 5ti tisíc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.