Re: Vaša rada byla špatně
Mne by spíš zajímalo, kde berete tu jistotu, že je to špatně?
Neexistuje nikde žádný písemný pokyn či vysvětlení jak je to správně a dle čeho postupovat.
A to, že jedna paní povídala ..... :-))))))
Píšu své názory na daný problém a postupy, které praktikuji pouze na Vás je zda se ke mne připojíte či zvolíte jiný.
Já sama si svůj postup budu obhajovat před FÚ či SP .
taky Lenko
nijak jsem na Vás nechtěla útočit, ani nic jiného, sama jsem z toho špatná, že nevím co je pravda.Pořád jsem na pochybách jak to vlastně má být.Ale to už je osud, vláda vždycky něco vymyslí a mi si s tím můžem lámat hlavu.Jeden tvrdí to, druhý tohle a pravda lítá někde okolo.Za pár let až přijde FÚ na kontrolu, tak budou vědět přesně jak to je a budou dělat strašně chytrý a vyměřovat penále až to bude fičet, ale teď Vám přesně nikdo neodpoví.Jen si sůjte za svým názorem, aspoň nějaký máte
Jest pravdou, každý si to pak bude muset obhájit sám.Já si zvolila systém, kdy jsem v dodatečném přiznání za r.2004"navýšila "příjmy o neuhrazené pohledávky(=nesouhlas s ZP a SP, opravné jsem nepodávala...mám tištěné vyjádření ČSSZ,že tyto úpravy součástí přehledů skut.nejsou),a na přiznání za r.2005 jsem tyto uhrazené pohledávky již neuváděla, jelikož už mám výdaje paušálem a nemohu je počítat z příjmů, které NEJSOU předmětem daně (jelikož už byly dodaněny v r.2004)..opět nesouhlas s přehledy,tam ty příjmy jsou, ale výdaje souhlasí jak na FÚ , tak na OSSZ a ZP..v případě nejasností podám přísl.úřadům vyjádření a obhájení..je faktem, že o informovanosti některých správců daně a likvidátorek by se dalo s úspěchem pochybovat.Takže hodně štěstí a trpělivosti všem.
Udělala jsem to samé s výjimkou přehledů pro pojišťovny. Tam mi také souhlasí příjmy a výdaje s DP:-))) Nepočítám s tím, že by poplatník musel něco obhajovat, když pojišťovnám budou čísla sedět a o dodáčku nevědí ..... Hodně štěsí a trpělivosti i Vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.