Re: paní BDM vy už jste tu!Prosím ještě
*** Aha - já to četla ale myslela jsem, že to byl závěrečný vstup :-))) Pokud na tu dílnu není smlouva, ve které by byly rozčleněny zálohy na služby, tak to pak asi bude muset dát celé do příjmu - ale je to škoda. U těch bytů je to, doufám, jasné - jen nájem. Teď už na to není moc času ale někdy jsou skutečné výdaje u pronájmu výhodnější, obzvlášť když jsou odpisy - ale to je jen dovětek :-)) ***
Teda já si někdy připadám jak natrvdlík...:-) Moc děkuju za trpělivost. S těma výdajema % v daň. přiznání to tedy tak je? Odpisy znamená, že můžu uplatňovat odpisy domu stejně jako v účetnictví? No tak to je jasný, že by to mohlo být výhodnější. Jakou evidenci si na ty odpisy vedu? A můžu u pronájmu také měnit libovolně jeden rok výdaje % a druhý rok skutečné výdaje?
Jste skvělá!
Ivana
*** S procenty v DP nevím - snad to počítá dobře :-))) Překontrolujte. Ano, odpisy jsou daňovým výdajem - musíte dát ale pozor na správné stanovení vstupní ceny (§29). A cena by měla být stanovena v době zahájení pronájmu - ale to zřejmě máte dobře. Měnit uplatňování výdajů můžete ale vždy tomu předchází ty úpravy dle §23/8. ***
Když jste tak strašně hodná, tak já vás zkusím zneužít totálně. Vstupní cena nemovitosti 1600tis. odpisy tedy cca53tis.nájemné celkem 77tis. ke zdanění půjde 24tis. a vzhledem k odpočitatelné položce na poplatníka bude daň 0,-? Na odpisy stačí vézt nějaká tabulka?
Ivana
Mimo téma
Kdybych vás měla na
>blízku, tak lahvinka nějakého moku by byla jasná! Ale přes
>tohle potrubí to buhužel nejde... :-)
>Ivana
*** Něco jste mi připomněla - a už jsem na to skoro zapomněla - tady to do veršů asi zformátovat nepůjde, ale i tak :
"A třeba právě za vedlejší stěnou
dějou se lidi, který by ti dali
ze sebe půl,
jen umět zaklepat,
ach jenom dovést malinko mít rád,
aby to nebylo jako hra na ozvěnu,
to na ozvěnu pana hlupáka,
co do starejch skal šťastně huláká,
a že on je on,
a když se mu zvuk vrátí,
je celej bez sebe,
a zajde na pívo.
Jen umět klepat na lidi,
a stěnám naslouchati."
- výsledek: zaklepejte na kamarádku a tu lahvinku si spolu dejte :-))) ***
Pro BDM, Janu F. i další ;-)
BDM, moc pěkná básnička! Škoda že jste tak daleko, hned bych klepala...
Jano F., asi se budeme muset opít spolu my účetní - třeba v tom vinném sklípku, jak si marně slibujeme :-)) My budeme mít pochopení pro své úlety, myšlenky a řeči. Víte, jak asi bude vypadat taková zaujatá debata nad paragrafy po litru vína na osobu?
:-)))
Re: Pro BDM, Janu F. i další ;-)
*** V noci se mi zdálo, že jsem vzala s kamarádkou vedlejší práci na zimním stadioně - nevím sice jakou - ale pro přijetí jsem tam měla dodat do druhého dne nějaký elaborát, který měl mít 140 stran. A jelikož jsem ho neměla zpracovaný, tak jsem chtěla vydávat ten její za můj, abych to splnila. Naštěstí jsem se zavčas vzbudila, než k tomu podvodu došlo :-)).....no....a tak tu žijeme :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.