Re: Exekutor zabavil hotovost - životní
>>>>>Synovec žije (živoří) z příležitostných brigád a
>>>>>výher
>>>>>na turnajích. Leckdy nevyhraje za měsíc ani životní
>>>>>minimum. Je nezaměstnaný, sociální dávky nepobírá.
>>>>>Nyní
>>>>>ho navštívil exekutor a donutil pořadatele turnaje,
>>>>>aby mu nevyplatil výhru (700 Kč), ale zaslal ji na
>>>>>exekuční konto. Vzhledem k tomu, že to jsou první
>>>>>peníze v
>>>>>novém měsíci a nikde není zaručeno, že se podaří
>>>>>synovcovi "vydělat" alespoň to životní minimum,
>>>>>domnívám
>>>>>se, že jeho jednání je nesprávné. Nebo je smyslem
>>>>>neomezených "pánů exekutorů" nadělat z lidí žebráky a
>>>>>bezdomovce? Za co má synovec žít, z čeho zaplatit
>>>>>nájem?
>>>>>Nebo má místo vybírání popelnic a bydlení pod mostem
>>>>>raději zvolit trestnou činnost?
>>>>>Rád bych věděl:
>>>>>1. jaká finanční částka je "nezabavitelná" a zda se
>>>>>příjmy počítají také za kalendářní měsíc,
>>>>>2. jak se proti takovémuto jednání exekutora bránit,
>>>>>3. jak splácet 2 exekuce a 2 uznání dluhu (starší než
>>>>>exekuce) - rovnoměrně, aby nevzniklo zvýhodňování
>>>>>některého věřitele? Nebo má přednost starší dluh, či
>>>>>exekuce?
>>>>>Díky moc za všechny užitečné rady.
>>>>A synovec něco dluží? Kolik je mu let? Proč nejde
>>>>pracovat?
>>>To mě vyslýcháš? Zeptej se, proč nejde pracovat těch
>>>600000 nezměstnaných v ČR. A jestli dluží? Proč by ho
>>>asi otravoval exekutor?
>>Jen se nelituj. Tady nepochodíš.Když si neumí ani
>>zařídit sociální dávky tak ať živoří.
>
Hrdý, ale chudý.
>Jsi trochu vedle. Nikdo neřekl, že neumí. Byl příliš
>hrdý na to, aby šel žebrat stát o dávky a věřil, že
>jako přední aktivní sportovec se uživí z výher. Bohužel
>ne vždy se dařilo tak, jak by si přál.
Já vás Anonyme atd. nechápu. Pokud by bral dávky, tak zas budete nadávat, koho že to živíme. ze své praxe vím, že se i úplně slušný člověk za kterého se považuji i já, může dostat do situace, ze které finančně nevybruslí. Pokud Jaromírův synovec dluží peníze, tak oceňuji to, že se je snaží splácet i když se snaží uživit se sám. Takových lidí tu bohužel moc není, čím dál víc se množí ti, kteří si nadrobí dluhy a pak nesplácí a není si na nich co vzít. Jaromíre, vašemu synovci přeji aby dluhy dokázal zaplatit, musíte však chápat i věřitele. Koneckonců sám věřitelem jste, tak je vám jasné, kdo je tu nakonec v právu, že? nenechte se tady rozčílit příspěvky, které nejsou k věci, neporadí vám a jen na vás útočí.
Díky za podporu. Souhlasím. Chytráci jako nějaký "anonym" mě nevytočí. Fakt je, že to začalo ztrátou zaměstnání (snižování stavu) a jeho přehnanou hrdostí "jít žebrat" o podporu. Navíc se styděl přiznat, že má dluhy 7 a 14 tisíc a za rodiči přišel až když byla vydána exekuce a dluh vzrostl na 40 + 60 tisíc. A to se už jen tak splatit nedalo. A to jen díky sviňárně kamaráda (věřitele), který u soudu nahlásil adresu exmanželky, o které dobře věděl, že z ní se žádný dopis k synovci nedostane. A tak nemohl reagovat ani na žalobu ani na příkaz k úhradě ap. Navíc tato "svině převlečená za kamaráda" podvodně udala u soudu větší výši dluhu a zamlčela, že synovec začal splácet a že za polovinu dluhu má v držení jeho HiFi věž.
Potřebnou či odpovídající práci nemá, nesehnal mu ji ani úřad. Vzít cokoliv neodpovídajícího znamená zříci se výher a přestat dělat to, co dělá závodně a rád (dnes v podstatě profesionálně) od 9 let. Není to jednoduché. Nebýt těch zk. exekutorů, nebyl by problém neřešitelný. Takto téměř je.
Pozor! Na živobytí by bylo, ale na zk. exekutory ne.
To je asi tak: Doktor pracně vystuduje, získá praxi, atestace, postaví si ordinaci, práce ho baví, ale nemá ještě tolik pacientů a nemůže platit splátky na ordinaci. Tak to zabalí a půjde jezdit s hovnocucem. Jo? Nebo bude raději čekat, až bude pacientů víc a utáhne to? Já bych byl taky ten druhý.
Pane Jaromíre, za 1. vás nevyslýchám a za 2. vám netykám. Vy jste se neptal za těch 600 tis. nezaměstnaných, tady se jedná o vašeho synovce. Ono vám ani na těch ostatních nezáleží, tak proč se s nimi oháníte? Jde o případ z vaší rodiny a to vás štve. Možná by nebylo špatné napsat, proč se dostal do dluhů, jestli tím, že nemá práci a nebo tím, že si půjčoval až to přehnal. To jsou dva různé případy. Proč nemůže jít pracovat?
NECHCI SE MOC MÍCHAT DO VAŠÍ DEBATY,ZNÁM TO OBOJÍ-ZE STRÁNKY DLUŽNÍKA(NAŠTĚSTÍ ZATÍM BEZ EXEKUCE ) I ZE STRÁNKY VĚŘITELE (SKONČILO TO SOUDNÍM VYROVNÁNÍM,DOSTANU 30% ¨Z POHLEDÁVEK -BĚHEM 2 LET). SLYŠELA JSEM ALE O MOŽNOSTI VYHLÁSIT OSOBNÍ BANKROT - JE TO NĚCO PODOBNÉHO JAKO KDYŽ PODNIK VYHLÁSÍ KONKURS SÁM NA SEBE.MOŽNÁ BY JSTE SE MĚL NA TO NĚKDE ZEPTAT
Díky za radu. Také jsem slyšel exministryni Parkanovou v televizi, ale nezaregistroval jsem, od kdy by to mělo platit. Snad to ještě parlament neschválil. Horší je to s takovým zaměstnáním, aby vůbec byl schopen těch 30% za 5 let (myslím) splatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.