Bohužel, naštěstí platy už si odklepli, tak třeba budou za ty 3% navíc dělat taky něco pro "obyčejné lidi" ... ruku na srdce, obrat milion není nic na zbohatnutí a obrat 750 000 také ne...navíc u mé profese budu muset zdražit zákazníkům a jak jsem psal, tam se 21% celkem citelně objeví .. a díky tomuto pomalu zdraží každý instalatér, opravář apod., protože to jsou většinou profese, kteří se již teď zuby nehty držely těsně pod milionem, aby nespadli do plátcovství DPH --- pro velké firmy třeba výhoda, ale pro koncové zákazníky nic příjemného...
Oni by nejradsi aby byl platce DPH kazdy. Coz pri neustale se menici slozite byrokracii s tim spojene plno lidi nechce. A predstava ze treba vetsina vecerek se stane platcem DPH napriklad pri snizeni hranice na 100 tisic je take usmevna ;) V Anglii se ta hranice kazdym rokem zvysuje a je nekde kolem 75000 GBP.
Vetsina majetku statu je jiz rozkradena tak se hledaji dalsi zdroje jako odvest vice na DPH, cednik prece nikdo opravovat nebude.
Naštěstí zrovna Babiš tohle nechce (protože je sám velkej podnikatel a ví, že to bude pro spoustu podnikatelů skoro likvidační.
Ještě by mě zajímalo jestli umí odpovědět někdo na můj dotaz výše:
Šlo by zrušti ŽL a IČ a třeba měsíc být neaktivní a poté to znova rozject ? (nebo se na platbu DPH vztahuje i minulé podnikání ?) Měsíc nic nefakturovat by se dalo, zákazníkům by se to vysvětlit také nějak dalo :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.