Vlákno názorů k dotazu Plátce DPH od 1.1.2015 od Petr - Na nasem urade nebude. Napriklad v Anglii to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2014 12:36

Petr (neregistrovaný)

Na nasem urade nebude. Napriklad v Anglii to jde.

Budete muset pretrpet minimalne rok byt platcem a pak by slo pozadat o zruseni registrace. Leda ze by to snad (na posledni chvili) schvalili, ale oni maji jine priority, treba vlastni platy.

• 8. 12. 2014 13:13

Jakub (neregistrovaný)

Bohužel, naštěstí platy už si odklepli, tak třeba budou za ty 3% navíc dělat taky něco pro "obyčejné lidi" ... ruku na srdce, obrat milion není nic na zbohatnutí a obrat 750 000 také ne...navíc u mé profese budu muset zdražit zákazníkům a jak jsem psal, tam se 21% celkem citelně objeví .. a díky tomuto pomalu zdraží každý instalatér, opravář apod., protože to jsou většinou profese, kteří se již teď zuby nehty držely těsně pod milionem, aby nespadli do plátcovství DPH --- pro velké firmy třeba výhoda, ale pro koncové zákazníky nic příjemného...

• 8. 12. 2014 15:38

Petr (neregistrovaný)

Oni by nejradsi aby byl platce DPH kazdy. Coz pri neustale se menici slozite byrokracii s tim spojene plno lidi nechce. A predstava ze treba vetsina vecerek se stane platcem DPH napriklad pri snizeni hranice na 100 tisic je take usmevna ;) V Anglii se ta hranice kazdym rokem zvysuje a je nekde kolem 75000 GBP.

Vetsina majetku statu je jiz rozkradena tak se hledaji dalsi zdroje jako odvest vice na DPH, cednik prece nikdo opravovat nebude.

• 8. 12. 2014 17:29

Jakub (neregistrovaný)

Naštěstí zrovna Babiš tohle nechce (protože je sám velkej podnikatel a ví, že to bude pro spoustu podnikatelů skoro likvidační.

Ještě by mě zajímalo jestli umí odpovědět někdo na můj dotaz výše:
    Šlo by zrušti ŽL a IČ a třeba měsíc být neaktivní a poté to znova rozject ? (nebo se na platbu DPH vztahuje i minulé podnikání ?)  Měsíc nic nefakturovat by se dalo, zákazníkům by se to vysvětlit také nějak dalo :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).