Vlákno názorů k dotazu Identifikovaná osoba - faktury s DPH od Krob - Připojuji se k dotazu.Možná připojím částečnou odpověď bez...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2014 19:54

Krob (neregistrovaný)

Připojuji se k dotazu.

Možná připojím částečnou odpověď bez záruky - z toho co jsem kde zatím vyčetl.
    1) Pokud už jsem IO, tak už se mě limit 326000 Kč netýká. DPH odvádím z přijatých faktur, i když je to ještě "pod limitem", protože jsem se stal IO z jiného důvodu.
    2) Dodavatelům mám povinnost sdělit své české DIČ a oni mi mají faktury vystavit bez DPH.

Pro mě neznámou otázkou je, co s fakturami, které už mi byly vystaveny s DPH. Jen odhaduji, že...
    ...pokud by tam nebylo moje DIČ, tak bych se tím už zpětně nezabýval. Ale samozřejmě si tu fakturu nemůžu dát do nákladů.
    ...pokud tam moje DIČ je a ještě jsem nezaplatil, požádal bych dodavatele o opravenou fakturu.
    ...pokud tam moje DIČ je a už jsem dodavateli zaplatil, zřejmě mám přesto povinnost odvést DPH ještě znovu.

Bude fajn když přijde fundovaná odpověď.

• 20. 12. 2014 14:59

Michal (neregistrovaný)

Ano, hlavně co s případnýma fakturama, které již byly vystaveny. Protože požadovat po všech aby je zpětně předělali by byl celkem problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).