Názor k dotazu Srážka s blbcem aneb povinné RAZÍTKO!!!! od Eva M. - DOBOJOVÁNO!!! Tááák, už jsem zpátky ze sociálky a jdu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2006 13:46

Eva M. (neregistrovaný)

DOBOJOVÁNO!!!
    Tááák, už jsem zpátky ze sociálky a jdu Vám podat zprávu, jak jsem slíbila.

Ráno jsem pro klid své duše telefonovala na infolinku SSZ a postupně jsem se propracovala až na ČSSZ do metodického oddělení. Tam mi říkali, že razítko se obvykle dává a že jsou radši, když na ELDP je, ale že skutečně neexistuje žádný paragraf, který by firmu nutil, aby razítko měla. Takže pokud firma razítko nemá - nepoužívá - mít nechce, tak na ELDP i kdekoliv jinde stačí podpis statutárního zástupce a je to v pořádku.

Výslovně jsem se ptala i na to, jestli k tomu podpisu musíme znovu vypisovat jméno firmy, když je o 3 cm nad tím v jiné rubrice, tak prý nemusíme, že prý je to jasné. Přitom paní Důležitá (dále PD) mě včera při kontrole nutila psát k podpisu nejen jméno firmy - to jsem napsala, ale i adresu, to už jsem odmítla... jej, to bylo řečí!!!

Dnes v poledne jsem vyrazila na domluvenou schůzku s PD vyzbrojená opisem str.15 z pokynů + informacemi z ranního tel. hovoru. S PD jsme to probraly, předala jsem ji záznam z telefonátu včetně jména a telefonu na tu metodičku, ať si to klidně ověří. PD byla chvíli bledá, protože se asi bála, že jsem si na ní stěžovala. Ale taková nejsem. Říkala jsem jí, že jsem se té metodičky ptala zcela obecně a že jsem si na nikoho nestěžovala, že jsem ani neříkala, odkud jsem. PD se hned vrátila barva do tváří, začala na mě být milá a usmívala se. Převzala jsem protokol z kontroly - bez závad!!! a rozloučily jsme se s přáním hezkého dne a za dva roky zase na shledanou :-/

Dvě perličky na závěr:
    1) PD je vedoucí kontrolního oddělení zdejší SSZ
    2) Třem zdejším kolegyním jsem vyprávěla o své včerejší příhodě - každé zvlášť - a aniž bych říkala jméno úřednice, tak obě vyhrkly - nebylas na kontrole u paní ...? a řekly jméno :-)Trefily se všechny. Jak zjišťuju, tak tato PD je tady dost známá a už dost účetních s ní mělo trable :-(

Přeju hezký víkend i další dny, hřejivé jarní paprsky a žádné blbce okolo! :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).