Re: výše platu
No zas takovej zázrak to není, ale nestěžuju si :-)
Vycházela jsem z minimálních mzdových tarifů - kde "Komplexní zajišťování účetnictví v organizaci"spadá pod stupeň 8, což je asi 11 620 hrubého.
8 000 hrubýho mi přijde hodně málo, já bych z toho tedy měsíčně nevyžila :-)....dyť od 1.7. bude jen minimální mzda 7995,-
Ale asi záleží taky na tom, jestli je pro vedení DE náplň 40 hodin týdně?
Já bych řekla, že otázka je kolik mají faktur a dokladů? Dle mne nezáleží na tom kolik je společníků.
Mezi mé klienty patří i firma, která má 5 společníků a má asi tak cca 50 vystavených faktura za rok = nic moc, ale každá faktura obsahuje tak 300-700 položek :-)))
Cenu bych stanovila dle položek.
Ano, vím že je zaměstnaná. Pouze jsem nevěděla, že je to slečna.
Tím počtem položek jsem jen chtěla říci, že pokud budete měsíčně "účtovat" např. pouze 10 vydaných faktur, tak i 8.000,-Kč je hodně.
Nemyslela jsem tím, že by jste byla každý měsíc ohodnocena dle počtu položek.
Pouze výši mzdy bych počítala orientačně dle položek.
Ilona má pravdu. Podle počtu položek se má orientovat firma, která si rozmyslí, jestli se jí vyplatí Páju přijmout na HPP, nebo jí bude stačit nějaká účetní na DPČ, případně externí (která si bude účtovat podle položek :-)), ale ne Pája.
Pája si jen musí rozmyslet jestli se jí vyplatí být 40 hodin týdně ve firmě, kde se cituji "bude kopat zadku" a brát za to 8 tisíc. To by nebavilo zřejmě nikoho, ani Ilonu :-)
Když Vám nakupují převážně za hotové na paragony, musíte je roztřídit, nalepit, ofotit účtenky z termokotoučků, vysčítat a pak teprve zaúčtovat, tak ten jeden řádek v deníku dá práce víc než 10 faktur za milion. Taky uvažte, jestli to bude jenom DE, nebo jestli budete i mzdová, pokladní, daňařka, sekretářka a příležitostná svačinářka.
Re:17000na 3 měs pak 200000
to je plat ,který jsem dostala při nástupu k 01.04.2006 jako mzdová účetní město do 90tis obyv..
myslím že celá tato diskuze je hodně zkreslená nedostatkem informací o firmě a jejich možnostech ,slečna nebo paní se ptá kolik si má říct
nestojí otázka spíš kolik jí chtějí nebo jsou ochotní dát,říct si může cokoli .
Re:17000na 3 měs pak 20.000 omlouvám se
>to je plat ,který jsem dostala při nástupu k
>01.04.2006 jako mzdová účetní město do 90tis obyv..
>myslím že celá tato diskuze je hodně zkreslená
>nedostatkem informací o firmě a jejich možnostech ,slečna
>nebo paní se ptá kolik si má říct
>nestojí otázka spíš kolik jí chtějí nebo jsou ochotní
>dát,říct si může cokoli .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.