Re: Pro 1 - číslování a Účto
Nevím sice na jaký příspěvek jste tímto reagoval,žádný jsem nenašla, ale konkrétně v Účtu je možné evidovat veškeré hotovostní doklady bez čísla. Nepustí vás bez označení dokladu, ale bez čísla dokladu ano. Navíc je pak možné, po výběru určité skupiny dokladů, všechny jednorázově očíslovat nebo i přečíslovat.
Ano, prošlo kontrolou FÚ, doklady neočíslované, ale srovnané chronologicky a když jdou částky za sebou, nemá s tím FÚ problém. něco jiného by bylo, kdyby pár dokladů bylo přeházených. Ale pokud je nemáte volně v krabici, nic se nerozhází a není námitek.
Jinak prosím, jak v účtu doklady jednorázově očíslujete nebo i přečíslujete? Díky
Peněžní deník, seznam-shift+F3-vybrat podle dokladu/skupina dokladů -zadám označení dokladu a mám hotový výběr dokladů. Pak musím mít kurzor na dokladu a stisknu Alt+F1 a tam už si z nabídky vyberu, jestli chci doklady očíslovat nebo přečíslovat.
Já si tedy doklady čísluju až na konci roku, dopíšu čísla i na doklady a tím si i zároveň kontroluji, jestli mám zaúčtované všechny doklady a ve správné výši.
Re: V té souvislosti Money (?)
To má nějaký význam nečíslovat doklady nebo je očíslovat až ve vhodné chvíli? Jediný důvod, který mě napadá, není moc legální. Vlastně je to trestný čin :-)
Mimochodem vítám vás zpátky, Blanko - 31.33 jste vyhlásila, že vás celou noc nikdo neuvidí a už je 10.4. :-))) J.F.
***........sem se trochu zapomněla :-))))))))) Přišla jsem o něco? :-))))) S tím číslováním mi jde jen o to, že když jsem zkoušela (znova) Money, tak mě prostě nepustil opravit čísla dokladů. Pokud narážíte na číslování dokladů v DE, tak já je čísluji - přestože nemusím - ale pro vlastní přehled. Při mé skleróze bych zapomněla, který už tam mám :-)))) ***
v Money se nastaví při nastavení roku - např.faktury vydané ...číslování VF103....001.....takže pokud nenastavíte tak musíte vždy psát,pokud nastavíte na poč.roku tak vám to samo čísluje a už nejde přepsat...
spíše by mne zajímalo,pokud děláte někdo v Money jak jste spokojeni s nabídkou sestav - tisky čerpání dovolené,přesčasové práce,roční výpočet prům.stavu pracovníků...to se mi nepodařilo najít....díky za nápovědu..
>>>>*** Neznáte, prosím, někdo způsob jak v Money obejít
>>>>číslování nebo bez problému změnit čísla dokladů?
>>>>Díky
>>>>***
>>>**********************
>>>To má nějaký význam nečíslovat doklady nebo je
>>>očíslovat až ve vhodné chvíli? Jediný důvod, který mě
>>>napadá,
>>>není moc legální. Vlastně je to trestný čin :-)
>>>Mimochodem vítám vás zpátky, Blanko - 31.33 jste
>>>vyhlásila, že vás celou noc nikdo neuvidí a už je
>>>10.4.
>>>:-))) J.F.
>>>*********************
>>
>>***........sem se trochu zapomněla :-))))))))) Přišla
>>jsem o něco? :-))))) S tím číslováním mi jde jen o
>>to,
>>že když jsem zkoušela (znova) Money, tak mě prostě
>>nepustil opravit čísla dokladů. Pokud narážíte na
>>číslování dokladů v DE, tak já je čísluji - přestože
>>nemusím
>>- ale pro vlastní přehled. Při mé skleróze bych
>>zapomněla, který už tam mám :-)))) ***
>
>v Money se nastaví při nastavení roku - např.faktury
>vydané ...číslování VF103....001.....takže pokud
>nenastavíte tak musíte vždy psát,pokud nastavíte na poč.roku
>tak vám to samo čísluje a už nejde přepsat...
>Jde to přepdat,pokud nezaúčtujete-klikněte na 3 tečky a dejte si číslo jaké chcete,ale nesmíte mít zaúčtováno-to už pak nejde opravit.Jiřina E.
>spíše by mne zajímalo,pokud děláte někdo v Money jak
>jste spokojeni s nabídkou sestav - tisky čerpání
>dovolené,přesčasové práce,roční výpočet prům.stavu
>pracovníků...to se mi nepodařilo najít....díky za nápovědu..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.