Re: krátící koeficient
Jste zlatá. Takže si představte sázkovou kancelář kam chodí chlapi tipovat. Já ji mám pronajatou od FO a dál jsem ji pronajal Fortuně. Já sám však zajišťuji úklid a provoz té kanceláře. Od Fortuny dostanu podíl z výnosů, ten zahrnuje určité procento na nájemné a zbytek je má odměna. To nájemné je bez DPH (Fortuna není plátcem). Odměnu zdaním 19%. V té kanceláři prodávám malé občerstvení za které mám tržbu, tu také daním 19%. Jako výdaj mám nákup zboží, které se prodává v sázkové kanceláři. Potom mám jako výdaje elektriku, telefon, vodu atd. Dál jsem musel zakoupit zařízení do kanceláře, stoly, židle atd., ale to byla jednorázová akce a navíc jsem to odkoupil od neplátce DPH. Co se týče rozlišení výdajů tak jsem si je začal evidovat tak, že je mám rozlišené ve výkonu (používám účto). Jenom ještě nevím jest-li ten program to taky umí nějak sám dosadit do přiznání, nebo jest-li musím ručně tyto hodnoty dosadit. To ještě zjistím.
Máte pravdu, že když koeficient spočítám z celého, tak to pro mě bude příznivější. Ještě jednou díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.