Re: Firma neplátce vystavila faktury s
podle mě odpovědnost za to co si uplatníte na odpočtu máte Vy a při kotrole , když se přijde na to, že jste si udělali odpočet od neplátce i když on to špatně vystavil bude na Vás , budete muset vrátit. U něj je to asi na pokutu a zjistit to pro FU není problém.
Mě na našem FU poradila, když to není nijak významná suma /na odpočtu/ a udělám chybu na odpočtu , abych nepodávala opravné , nebo dodatečné, ale upravila to do dalšího měsíce se zdůvodněním. Nebo když se něco takového vyskytne , malá chyba tak jelikož chlapi nosí doklady jak se jim chce tak špatný doklad vyndám a nahradím tak/musí mít samo UZDP správného měsíce/ , aby DPH sedělo , nikoho nepoškodím a mám pokoj. Někdy se chyba stane a když je malá, tak to řeším takto.
ale prd budou mit problemy :-(((
resil jsem to az na MF, kaslou na to.
Muj dodavatel mi dodava druhym rokem - hned jsem si vse overil, zda je registrovan a zda je platce DPH - vse OK.
na konci roku 2005 jsem se dozvedel ze ten hajlz zrusil registraci k DPH k 1.1.2005 a klidne dal vystavoval doklady s DPH.
Musel jsem delat opravne DPH za cely rok 2005, doplatek a penale.
Na MF mi rekli ze si to mam kontrolovat kazdy mesic na internetu a ze s tim nic nemuzou delat, maximalne malou pokutu.
dělam pro střední stavební firmu , nemáme skladové prostory a na stavbách se ten materiál nechat nedá, takže dokupujeme materiál každý den, protože jinak to hned ukradnou, máme hodně dodavatelů, kdybych je měla pořád kontrolovat tak snad nedělám nic jiného, než trčím na NETU a kontroluju b.... a kontroluju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.